RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Russisk finale i French Open

(foto: scanpix)
Sist oppdatert:
Anastasia Myskina sørget torsdag for at finalen i French Open blir helrussisk og historisk.

Myskina slo ut regjerende mester Jennifer Capriati fra USA med sifrene 6-2, 6-2. Dermed møter hun en annen russisk kvinne, Jelena Dementjeva i lørdagens finale. Det er første gang at det står russiske spillere på begge sider av nettet i finalen i en Grand Slam-turnering.

22-årige Myskinas kontroll og konsentrasjon så ut til å bli for mye for 28-årige Capriati i torsdagens semifinale. Capriati fikk også en svært dårlig start på kampen ved å ligge under 0-3 og 0-40 på sin egen serve.

Hun fant etter hvert tilbake til spillet, men var likevel ikke god nok til å beseire Myskina, som var sjetteseedet i turneringen.

Jelena Dementjeva sørget for å bli første russiske spiller som når finalen i en Grand Slam-turnering på 30 år da hun slo argentinske Paola Suarez 6-0, 7-5 tidligere på dagen.

Dementjeva, som er seedet som nummer ni i turneringen, raste gjennom førstesettet på 27 minutter. Annensettet ble tøffere, men Suarez klarte ikke å kjempe seg til et tredjesett.

- Det er en drøm for meg å komme til finalen. Det var ikke veldig lett å spille i dag fordi Paola er en veldig god grusspiller, sa Dementjeva.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere