*Nettavisen* Sport.

Russisk friidrettsstjerne ber forbundet om nåde

RUSSISK friidrett er i hardt vær, og det kan gå ut over OL-ambisjonene til stavhopperstjernen Jelena Isinbajeva. Foto: Adrian Dennis (Afp / NTB scanpix)

- Jeg har jobbet hardt og ærlig.

Jelena Isinbajeva ber Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF) om å la være og straffe Russland som nasjon.

Stavhopperen håper på individuell behandling. Russeren har verdensrekorden og har tatt to OL-gull og tre VM-gull i karrieren.

Den populære utøveren håper IAAF ikke lar den knusende rapporten fra Verdens antidopingbyrå (WADA) gå utover henne. Forbundet truer med å utestenge Russland fra all friidrett.

- Jeg har jobbet hardt og ærlig gjennom min karriere. Jeg har trent og vunnet VM og OL, satt nye verdensrekorder. Alle av mine seirer er ærlige, rene og fortjente. Jeg har alltid fulgt og følger fortsatt antidopingreglene, sa Isinbajeva.

33-åringen har satt hele 28 verdensrekorder i stavsprang gjennom karrieren. Hun håper de russiske utøverne blir behandlet individuelt og ikke kollektivt. Isinbajeva satser for fullt mot sommer-OL i Rio om 265 dager.

- Situasjonen rundt det russiske friidrettslaget er veldig trist. Men jeg vil komme med en forespørsel: Ikke sett alle utøverne på samme linje. Det er urettferdig å nekte uskyldige utøvere, som er ikke er en del av saken, å konkurrere i OL i Rio.

IAAF offentliggjør trolig sin beslutning fredag. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.