RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: NTB

Russisk friidrettsstjerne stiller seg bak anti-homolov

Jelena Isinbajeva sa det var feil av de svenske friidrettsjentene å markere sin protest mot russiske lover.

To svenske friidrettskvinner brukte torsdag forskjellige regnbuefarger på neglene deres når de konkurrerte i hver sin gren på Luzhniki Stadium. Regnbuefarger blir ofte brukt til å markere homofile sine rettigheter, og fargene ble valgt som en protest mot den mye omdiskuterte lovendringen i Russland.

Respektløst
Svenske Emma Green Tregaro la ut et bilde av neglene sine på Instagram og har siden skapt en del blest. I likhet med Tregaro farget sprinteren Moa Hjelmer også neglene i regnbuefarge. Dette skal ha satt sinnet i kok hos Isinbajeva som sier:

-Det er respektløst mot landet vårt. Det er respektløst mot våre innbyggere, fordi vi er russere. Kanskje er vi annerledes enn europeere og andre mennesker fra andre land. Dette er vårt hjem og alle må respektere det. Når vi kommer til andre land, prøver vi å følge deres regler, skal Isinbajeva ha sagt ifølge The Telegraph.

Loveendringen skal gjøre det ulovlig å drive noen form for propaganda for homoseksualitet i Russland, og man kan nå bli fengslet for å bruke et flagg med regnbuens farger. Dette har ført til sterke reaksjoner i flere land.

Den russiske stavhopperen er en av Russland sine største kvinnelige idrettutøvere og vant nylig tredje VM-gull og har satt i alt 28 verdensrekorder og vunnet syv større titler deriblant gull i OL, både i 2004 og i 2008.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere