I fraværet av Therese Johaug og Frida Karlsson var det russeren som til slutt kunne juble vel målstreken etter å ha fått luke til Weng og Ebba Andersson like før spurten på fellesstarten i klassisk stil lørdag.

Weng kapret andreplassen, like foran svensken.

- Jeg er veldig fornøyd. Jeg merket fra start at det ble tungt, så jeg er veldig glad. Hun var rett og slett sterkere enn meg, jeg hadde ikke det giret i dag, sier Weng til NRK etter rennet.

Gikk rett bort til Svahn

Helene Marie Fossesholm ble nest beste norske kvinne med en sjuendeplass. I lørdagens renn var også svenske Linn Svahn tilbake, etter at VM ble en fiasko for stjernen. Heller ikke i Engadin kom hun opp på sitt beste nivå.

Svahn ble til slutt nummer 30 og var helt utslitt da hun kom i mål.

- Jeg klarte ikke å henge med i noen av partiene. Folk som kom bak meg bare kjørte forbi ... da var jeg utrolig sliten. Jeg ville bare dø., sier Svahn ifølge Expressen.

- Jeg var ikke forberedt på at høyden skulle påvirke meg slik. Det var ikke noe morsomt, sier den svenske jenta videre.

Svahn nærmest kollapset i målområdet og satt lenge resignert inntil reklameskiltene inne i målområdet etter at hun kom i mål. Fossesholm fikk med seg at Svahn satt der og gikk rett bort til den svenske jenta.

- Du har jo f*** meg vunnet rubbel og bit! sa Fossesholm ifølge NRK og sikter til at Svahn dominerte stort denne sesongen før hun fikk en nedtur i VM.

- Det er alltid morsomt å prate med tøffe jenter. Og hun er ei veldig kul jente, så jeg våger å prate med norske jenter og hun våger å snakke med svenske jenter, så hun er tøff. Det er bare morsomt å veksle noen ord, utdyper Fossesholm til NRK.

Andersson satte fart

Det var Andersson som sørget for høy fart fra start, og halvveis ut i løpet var det de tre på pallen, samt Tiril Udnes Weng og Jessica Diggins som utgjorde tetgruppa.

De to sistnevnte måtte imidlertid gi slipp tre kilometer før slutt, og dermed ble det en kamp mellom Stupak, Weng og Andersson.

Les også: Bolsjunov knuste konkurrentene i Engadin

I siste bakke på sisterunden slo imidlertid russeren til, og verken Weng eller Andersson klarte å henge på.

Helene Marie Fossesholm ble nest beste norske på 7. plass. Tiril Udnes Weng, som lenge holdt følge med tetgruppa, havnet til slutt på 13. plass.

Dagens resultat blir utgangspunktet for søndagens jaktstart i 30 kilometer fristil.

To favoritter ute

Nummer én og to på 10-kilometeren i VM, Johaug og Karlsson, måtte som nevnt stå over.

Tidligere lørdag ble det klart at Johaug har pådratt seg et brudd i håndleddet, som derfor må stå over verdenscupavslutningen i Sveits denne helga.

- Dette går bra, men jeg må hvile hånden noen dager, sier Johaug om skaden.

Karlsson er ute på grunn av problemer med armen. Hun slo seg etter et fall på tremila i VM.