Nylig ble det kjent at Normann ønsker å fortsette fotballkarrieren i Russland og hovedstadsklubben Dinamo Moskva.

Avgjørelsen har vekket store reaksjoner, og da landslagstrener Ståle Solbakken på mandag presenterte Norges tropp til de kommende Nations League-kampene var Normanns navn ikke å se på lista.

Reagerer

I et Instagram-innlegg publisert lørdag kveld stusser nå den russiske langrennsløperen Stepanova over avgjørelsen.

– For meg lukter det et nytt nivå av fremmedfrykt. Var ikke idretten en dag ment til å samle nasjoner og folk? spør hun i innlegget.

Les også: Stusset over det han så da Haaland scoret igjen: – Det verste i hele verden

Stepanova viser til et bilde av lørdagens oppgjør mellom Dinamo Moskva og Zenit.

– Bra fotball i Moskva i kveld, men med uheldige politiske overskygger, skriver Stepanova innledningsvis.

Sammenligner med kroatisk stjerne

Deretter sikter hun på forskjellen mellom Dejan Lovren og Normann. Førstnevnte spiller for Zenit, og er med i Nations League-troppen som møter Danmark og Østerrike.

– Dejan Lovren fra Zenit Saint Petersburg spilte, spiller og kommer til å spille for Kroatia - inkludert i VM i Qatar. Og det er slik det skal være, ikke sant?

– Men en norsk forsvarer (midtbanespiller, journ.anm) på Dinamo Moskva, Mathias Normann, blir ikke lenger valgt til det norske landslaget fordi han spiller fotball i Russland.

Stepanova har ved flere anledninger vært kritisk til norsk idretts standpunkt og utøveres holdninger til russisk deltakelse i idretten, som følge av Russlands invasjon av Ukraina.

Blant annet langet hun ut mot Emil Iversen tidligere i år, etter at nordmannen i et intervju med Dagbladet sa at «så lenge Putin sitter med makten, håper jeg vi ser minst mulig til russerne til start i alle idretter».

Hun har også flere ganger tidligere kommentert nyhetsartikler via sin Instagram, som ofte omhandler russernes utestengelse av idretten.

Les også: Russisk avis med sjokkpåstand om Klæbo

Solbakken: – Tonedøvt

Når det gjelder Normann og valget om å gå til Dinamo Moskva, har landslagssjef Solbakken vært tydelig på at han frarådet 26-åringen sterkt om å velge Moskva-klubben.

Men midtbanespilleren trosset trosset landslagssjefens syn, og dermed gjorde han seg også uaktuell for landslagsuttaket.

– Det er et totalt uforståelig valg. Jeg synes det er tonedøvt av ham og eventuelt de rådgiverne som står bak, sa Solbakken nylig til Nettavisen.

– Jeg har egentlig stor sans for Mathias som person og fotballspiller, men dette er en skivebom som vanskelig kan være større, fortsatte han.