Det russiske landslaget får det glatte lag av pressen i hjemlandet etter det ydmykende 1-4-nederlaget mot Danmark i EM mandag kveld.

Samtidig klamrer avisen Sport-Express seg til håpet om en protest etter at dommer Clement Turpin blåste av oppgjøret åtte sekunder før tilleggstiden var ute.

- Han la til tre minutter og blåste av kampen da stoppeklokken viste to minutter og 52 sekunder. Formelt sett er dette en grunn til protest, skriver avisen under den dramatiske overskriften «​Skandale i EM».

Med åtte sekunder igjen å spille og med dansk innkast ved hjørneflagget på Russlands banehalvdel, virker både en protest og at den skulle blitt tatt til følge, svært usannsynlig.

- Svake spillere

Den kjente sportskommentatoren Dimitrij Guberniev sendte også ut et av sine telegram.

- Vi spiller dårlig fotball. Vi spiller dårlig i klubbene og dårlig på landslaget. Det er rett og slett ingen å rekruttere. Vi har svake spillere. Fram til kampen mot Danmark var fotballen vår, eller rettere sagt anti-fotballen, fortsatt tålelig. Så ble det som alltid. Ingen sjanse i det hele tatt, smalt det fra Guberniev.

Spissen Aleksandr Sobolev, som spilte den siste halvtimen for Russland mot Danmark, kom med en innstendig bønn om å støtte Roman Zobnin, som hadde det grusomme tilbakespillet, som ledet til Danmarks andre mål.

- Jeg har en forespørsel. Ikke angrip Roman Zobnin. Hele laget taper sammen. Han beklaget til alle i garderoben, sa Sobolev til MatchTV.ru.

Gamle storspillere langer ut

Den tidligere landslagsspilleren Aleksandr Mostovoi, som selv røk ut med Russland i gruppespillet i VM 1994 og EM 1996, gjorde lite for å muntre opp sine landsmenn etter EM-exiten.

- Skam, skam, skam! var ordene han brukte for å oppsummere den russiske prestasjonen da EM-exiten var et faktum.

Flere er nå tydelige på at landslagstrener, den tidligere landslagskeeperen Stanislav Tsjertsjesov, må gå. Én av dem er tidligere Manchester United-spiller Andrej Kantsjelskis.

- Jeg forstår ikke i det hele tatt hvordan det er mulig å utnevne en keeper som hovedtrener på landslaget. Hvem utnevnte ham? Han må trene keepere. La fotballforbundet bestemme hvem landslaget trenger, sier Kantsjelskis ifølge Championat.

På pressekonferansen gjorde imidlertid Tsjertsjesov det klart at han ønsker å fortsette som russisk landslagssjef mot VM neste år.

- Jeg vil ikke snakke ned spillerne - de er bekymret. Jeg takket dem alle sammen. Snart skal vi spille VM-kvalifisering, og vi må ha et lag som er kampklart. Vi må analysere alt i ro og mak. Vi gjorde vårt beste, men kampen spilte seg ut slik, sa trener Tsjertsjesov.