Det var Russland og Norge det skulle stå mellom for herrene i langrenn under VM i Oberstdorf.

Det hele toppet seg med det vanvittige dramaet på mesterskapets siste dag under 50-kilometeren, der det hele endte med at Johannes Høsflot Klæbo ble diskvalifisert fra seieren etter at russiske Aleksandr Bolsjunov brakk en stav i duell med nordmannen på oppløpet.

Mens nordmenn som vanlig har sittet benket foran TV-apparatene under VM, har den norsk-russiske duellen heller ikke gått ubemerket hen i Russland.

De russiske journalistene på plass i Oberstdorf kunne fortelle Nettavisen at spesielt Bolsjunovs popularitet er stigende i hjemlandet.

Og etter 50-kilometeren er det også mange russere som har engasjert seg i sosiale medier - på godt og vondt.

Gullvinner Emil Iversen fikk blant annet merke vreden til russiske fans som mente at trønderen burde skamme seg. Det til tross for at trønderen ikke hadde noe med uhellet til Bolsjunov å gjøre.

Les også: Russisk sinne mot Iversen etter VM-gullet

Likte Klæbo-bilde på Instagram

Nå har imidlertid også den russiske landslagsløperen Gleb Retivykh fått høre det av egne landsmenn.

Retivykh som tok bronse med Bolsjunov på lagsprinten under VM, forteller i et intervju med russiske Sport Express at han har fått flere sinte meldinger den siste tiden.

Det skjer etter at russeren likte et bilde som Johannes Høsflot Klæbo delte på Instagram nylig.

- Folk så at jeg hadde likt bildet og begynte å skrive at jeg er en forræder, sier Retivykh til avisen.

Russeren forklarer at han har stor respekt for Klæbo og at han likte bildet nordmannen delte uten engang å lese hva trønderen hadde skrevet. Retivykh er lite imponert over reaksjonene som har kommet i etterkant.

Les også: Bjervig burde stoppet Klæbo tidligere

- Noe av det dummeste jeg har hørt

TV 2s langrennsekspert Petter Soleng Skinstad er heller ikke imponert over oppførselen til enkelte langrennfans i sosiale medier.

Han reagerer kraftig på at Retivykh blir utsatt for hets fordi han viser respekt overfor Klæbo.

- Det er noe av det dummeste jeg har hørt i hele mitt liv. Det er fullstendig meningsløst, sier Skinstad til Nettavisen.

Han mener reaksjonene fra enkelte fans er latterlig.

- Utøvere fra ulike land respekterer hverandre og ser opp til hverandre, og så er det noen som klarer å henge seg opp i en «like» på Instagram. Dette er liksom-fans. Det er folk som bruker idretten som en unnskyldning til å lage kvalme, sier langrennseksperten.

Skinstad forklarer at han selv også har blitt utsatt for hets fra russisk hold.

- Ved å uttale meg som sånne saker som det her, så har jeg selv fått tilsendt masse meldinger fra russere, forteller Skinstad.

Han er samtidig forsiktig med å påpeke at det finnes folk med feil holdninger overalt.

- Vi har idioter i Norge også, men når det bor så mye folk i Russland så kan man gange opp antall idioter ganske betraktelig, sier langrennseksperten.

Les også: Svenskene tok hevn på Weng etter VM-hendelse

Russisk interesse

Ser man bort ifra reaksjonen fra enkelte fans, gleder imidlertid Skinstad seg over at russerne gir Norge en god kamp om medaljene i langrennssporet.

Han registrerer at interessen er økende.

- Russiske langrennsløpere er nå tilbake igjen som noen av nasjonens fremste idrettshelter. Russisk langrenn er tilbake på den største sportskanalen, og Putin og andre ledende figurer er ute i medier og uttaler seg om langrenn. Så langrenn i Russland er nok tilbake på et historisk toppnivå. Det sammenfaller nok også litt med at russerne ikke er kjempegode i skiskyting akkurat nå, sier Skinstad.

Han tror det også er naturlig at russiske fans ser mot Norge siden det er de norske langrennsløperne som gir russerne hardest konkurranse.

Nedsiden er derimot at det også har ført til en del mindre koselige meldinger i sosiale medier.

- Det er positivt at det er massiv interesse i Russland, men det fører også med seg en del sånne type ting som ikke nødvendigvis er så hyggelig, sier Skinstad.

Verdenscupen i langrenn for herrer ble søndag avsluttet med 50-kilometer i Engadin i Sveits. Den ble vunnet av Simen Hegstad Krüger, mens Bolsjunov vant verdenscupen sammenlagt.