Den russiske skiløperen er kjent for å være frittalende, og har flere ganger skapt overskrifter både i og utenfor Russland. Mandag morgen virker hun å være lite imponert over det norske medier skriver om henne.

«Hvorfor kaster jeg i det hele tatt bort tiden min på å kommunisere med norske tabloider?», skriver hun blant annet i innlegget.

Videre beskylder hun norske aviser for å se ut som «hatverktøy» mot Russland, og mener at mediene ikke klarer å se saker fra flere sider. Til Nettavisen utdyper Stepanova:

– Jeg gikk junior-VM på Lygna i februar, og så flere overskrifter i norske medier. Jeg var sjokkert over hvor ensidig det var, noe jeg ikke tror har endret seg siden. Det er ikke journalistikk – journalistikk skal belyse begge sider av saken, skriver skiløperen til Nettavisen.

Videre viser hun til dekningen av konflikten mellom Israel og Palestina i norsk presse.

Utestengt

Stepanova og resten av de russiske langrennsløperne er som kjent utestengt fra internasjonal langrenn. Det som et resultat av invasjonen av Ukraina.

Det at utøverne er utestengt har imidlertid ikke stoppet de norske mediene fra å skrive om utøverne fra den utestengte nasjonen. I Instagram-innlegget til Stepanova nevner hun en sak Dagbladet skrev om henne mandag morgen.

21-åringen har lagt ved et skjermbilde av en artikkel skrevet av det norske mediehuset. Overskriften gjengir et sitat fra utøveren selv: «– Vi bør behandles som israelitter».

Dagbladets fungerende avdelingsleder, Christian Monge Hugsted, har følgende å si om uttalelsene:

– Vi registrerer at Stepanova både leser og prater med Dagbladet, som alle andre ski-interesserte her i verden, og at innholdet vårt engasjerer på alle mulige måter.

Da Nettavisen snakker med Stepanova mandag ettermiddag nevner hun norske mediehus i fleng. Hun er ikke spesielt imponert over det hun har lest i de ulike avisene. 21-åringen sender også over en lenke til en kommentar om president Vladimir Putin, publisert i Nettavisen. Den falt ikke i smak hos skiløperen.

Les også: Avslører konflikt med Bolsjunov – nektet å snakke med lagkamerat

– Bullshit

Stepanova har blitt et velkjent navn innenfor russisk langrenn, og har ett OL-gull på stafett, i tillegg til flere medaljer fra junior-VM.

Mandagens innlegg på Instagram er ikke første gang Stepanova engasjerer seg i det som rører seg i nyhetsbildet her til lands. For kort tid siden skapte hun nye overskrifter da hun reagerte på fotballandslagets avgjørelse om å utestenge Mathias Normann fra det norske laget etter at han signerte for en russisk klubb.

Til Nettavisen forklarer hun at hun stadig leser norske aviser, ved hjelp av oversettelsesprogram.

– Dekningen av Russland er ekstremt ensidig, og laget for å påvirke folks meninger. Det funker nok på noen, men tatt i betraktning alle støttemeldingene jeg får fra nordmenn, er det langt ifra en suksess.

Hun fortsetter:

– Folk ser tydeligere og tydeligere gjennom «bullshit» og jeg kommer til å fortsette å vise hvordan vi russere føler det gjennom mine sosiale medier, skriver hun avslutningsvis i dialog med Nettavisen.

Les også: Russisk langrennsstjerne hardt ut mot Normann-avgjørelse: – Nytt nivå av fremmedfrykt