*Nettavisen* Sport.

Russisk stjerne hoppet av

Foto: Reuters/Scanpix

Den største hockeystjernen i Russland har hoppet av og gjemmer seg på et hemmelig sted.

17.08.06 11:50

Evgeni Malkin er utvilsomt den mest omtalte idrettsutøveren i Russland og Nord-Amerika for tiden. 20-åringen er draftet av det amerikanske laget Pittsburgh Penguins, men er under kontrakt med russiske Metallurg Magnitogorsk.

Selv ønsker han å reise til Pittsburgh og spille i NHL.

Skrev kontrakt midt på natten
Likevel undertegnet han nylig en ny kontrakt med Metallurg, under merkelige omstendigheter. Malkins signatur ble påført kontrakten klokken tre om natten - et høyst besynderlig tidspunkt for en kontraktsforhandling.

Lørdag forsvant Malkin mens Metallurg Magnitogorsk var på treningsleir i Finland. Han stakk uten å si et ord til sine trenere eller lagkamerat, og har ennå ikke avslørt hvor han oppholder seg.

Saken er som et gufs fra fortiden. Alexander Mogilny var den første russiske hockeystjernen som hoppet av og dro til NHL. Den siste før Malkin er Nikolai Zherdev (21), som i 2003 snek seg ut av Moskva og dro til Columbus Blue Jackets. CSKA, hans russiske lag, og det russiske forbundet tok saken til domstolen og argumenterte med at Zherdev hadde militære forpliktelser i Russland, men tapte saken.

- Sterkt press
Malkin har åpenbart vært under enormt press den siste tiden. En russisk kilde som står Malkin nær forteller at laglederne omringet bilen hans nylig, og fulgte ham hjem i et forsøk på å få ham til å skrive under en ny kontrakt. Og den ble som nevnt undertegnet klokken tre om natten.

- Han var svært opprørt, sier Sergei Gonchar, en russer som spiller for Pittsburgh Penguins. Gonchar mener at det må ha vært et urettmessig hardt press som fikk Malkin til å skrive under på en ny kontrakt, ettersom 20-åringen åpenbart vil spille i NHL.

- Det er et annet land enn det pleide å være. Forhåpentligvis kommer ingen til å presse familien hans eller Evgeni selv når han kommer tilbake. Men samtidig er det åpenbart at det har vært press på ham, ellers ville han ikke ha skrevet under på en ny kontrakt klokken tre om natten og så forsvunnet sporløst, sier Gonchar til Pittsburgh Tribune-Review.

Har sagt opp
Malkin, som var klubbens toppscorer forrige sesong med sine 47 poeng på 46 kamper, har nå levert sin oppsigelse til Metallurg. Etter russisk lov kan enhver arbeidstager forlate en arbeidsgiver med to ukers oppsigelsestid, selv om man er under kontrakt.

Ifølge TSN.cas kilder er Malkin fremdeles i Europa. Men når han ankommer USA vil verden sannsynligvis få Malkins forklaring, og når oppsigelsestiden er omme kan han skrive under på en avtale med Penguins.

Men Metallurg Magnitogorsk kommer garantert til å gjøre alt de kan for å nekte 20-åringen å spille i NHL.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.