BEITOSTØLEN (Nettavisen): Mens verdenseliten samles til verdenscup på Beitostølen må russerne fremdeles holde seg til skirenn innenlands. Og i de russiske rennene så langt i vinter er det ett navn som står skrevet med blokkbokstaver: Savelj Korostelev.

Storavisen Championat skriver at 19-åringen har gjort det så godt at han har gjort selveste Aleksandr Bolsjunov (25) forbannet.

Bolsjunov, som har for vane å vinne det han stiller opp i har blitt satt på plass ettertrykkelig ved flere anledninger, og der han vanligvis stiller gledelig opp for media, skriver avisen at Bolsjunov de siste gangene har hastet gjennom pressesonen, tydelig irritert.

Korostelev selv vil ikke ta av, selv om han har slått Bolsjunov hele tre ganger i vinter.

– Jeg må først vinne en OL-medalje, svarer han på spørsmål om han nå er den russiske utøveren verden må se opp for.

Les også: Cramer mener nordmenn tar feil om de russiske utøverne

Fikk trene med Ustiugov

En som har sett Korostelev på nært hold er Markus Cramer. Den tidligere Russland-treneren jobber nå for Italia og forteller til Nettavisen at han tidlig la merke til 19-åringen.

Korostelevs pappa var nemlig Sergej Ustiugovs smører da Cramer hadde ansvaret for storløperens trening, og unge lovende Korostelev fikk lov til å være med på noen samlinger med Cramers gutter.

– Jeg kjenner ham veldig godt. Han er sønnen til Natalja Korosteljeva (tidligere landslagsløper, journ.anm.). For tre eller fire år siden var han med på to samlinger med min gruppe.

– Jeg så – åh – denne gutten. Han var 16 år gammel. Kanskje 17. Han var veldig god. Han var veldig sterk for alderen. Hadde bra trøkk, sier Cramer til Nettavisen.

Les også: Italiensk sensasjon sjokkerte langrennseliten. Nå røper han tips fra verdensmester

Kommer med Klæbo-advarsel

Forrige sesong ble Korostelev juniorverdensmester på Lygna, og Cramer har bitt seg særlig merke i at 19-åringen nå har tatt steget opp blant seniorene på en god måte.

– Han er et enorm talent. Det er ikke så mange utøvere som tar steget fra juniornivå til seniornivå så kjapt. Det er alltid et spørsmål. Kanskje han er litt for tidlig god? I litt ung alder. Kanskje, jeg vet ikke. Men igjen. Han var to eller tre uker sammen med oss og jeg fikk sett ham mye. Det var enkelt å se at han var et stort, stort talent. Kanskje omtrent like stort talent som Bolsjunov, forteller tyske Cramer, før han kommer med en advarsel til Johannes Høsflot Klæbo:

– Han må huske det navnet! Jeg er sikker på at han vil få en stor framtid.