RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

UTESTENGT: Antonina Krivosjapka, som var med på å ta sølvet på 4 x 400 meter i London-OL, er blant de utestengte russerne.
UTESTENGT: Antonina Krivosjapka, som var med på å ta sølvet på 4 x 400 meter i London-OL, er blant de utestengte russerne. Foto: Vesa Moilanen (NTB scanpix)

Russland bekrefter at fem friidrettsutøvere er utestengt for doping

Russiske idrettsmyndigheter opplyser onsdag at fem friidrettsutøvere er utestengt i to år for brudd på dopingbestemmelsene under 2012-OL og VM i 2013.

Antonina Krivosjapka, som var med på å ta sølvet på 4 x 400 meter i London-OL, og Jevgenia Kolodko, som tok sølvet i kule i det samme mesterskapet, er blant de fem.

Begge er fratatt sine medaljer av Den internasjonale olympiske komité (IOC) etter at dopingprøvene deres er blitt testet på nytt etter avsløringene om statsstyrt doping innen russiske idrett.

Dopingdommen betyr også at Krivosjapka og Russland trolig mister gullet på 4 x 400 meter fra VM i Moskva i 2013. Hun må også gi fra seg bronsen på 400 meter. Kolodko står i fare for å miste sølvet fra innendørs-EM samme år.

Stavhopperen Dmitrij Starodubtsev, diskoskasteren Vera Ganejeva og sleggekasteren Anna Bulgakova er tre andre som er utestengt i to år.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere