RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Russland filleristet Salah og Egypt

TIL LITEN NYTTE: Mohamed Salah og Egypt maktet ikke å slå tilbake mot Russland og Mário Fernandes.
TIL LITEN NYTTE: Mohamed Salah og Egypt maktet ikke å slå tilbake mot Russland og Mário Fernandes. Foto: Giuseppe Cacace (AFP)
Sist oppdatert:
Mohamed Salah kunne ikke redde Egypt.

RUSSLAND - EGYPT 3-1

Russland kunne igjen feire en fantastisk seier på hjemmebane i VM, etter å ha slått Egypt 3-1. Dermed går det mot russisk avansement fra gruppe A i dette VM.

Ahmed Fathis selvmål gav russerne ledelsen tidlig, før Denis Tsjerysjev og Artjom Dziuba scoret russernes andre og tredje mål.

Egypt og Salah skulle få et plaster på såret da de ble tildelt straffe med rundt tjue minutter igjen på klokka. Den banket Salah i mål for egypterne.

Liverpool-stjernen var uansett en skygge av seg i St. Petersburg. Det la også Carl-Erik Torp merke til i pausen:

- Man ser at han ikke er i toppform, men det handler litt om relasjoner og spillere rundt seg. Han har bedre spillere rundt seg til vanlig, sa Torp i NRK-studioet etter de første 45 minuttene.

Egypt ble frarøvet nok en straffe på tampen av kampen etter at Marwan Mohsen ble revet over ende av Ilja Kutepov med et ekte brytertak. Heller ikke videodommer så ut til å registrere situasjonen. Det fikk Drillo til å rase:

- Ai, ai, ai! Uffameg! Det er nesten litt trist på vegne av fotballen å se at det der er lov, sa Drillo fra NRKs kommentatorposisjon i Russland.

Vertsnasjonen Russland holdt stand, og kunne innkassere tre nye poeng i gruppe A. Det betyr at de er garantert videre avansement i dette VM.

For Egypt, så må de håpe på et lite mirakel. Skulle Uruguay ta poeng mot Saudi Arabia onsdag, så vil drømmen om videre spill i VM være over for Hector Cupér og hans menn.

Les mer: Mohamed Salah bærer en nasjon på sine skuldre

Russisk dominans

Det var Russland som kom best i gang i St. Petersburg, og allerede etter seks minutter var Alexandr Golovin på farten igjen for VM-sluttspillets vertsnasjon.

Han stjal ballen etter en egyptisk pasningsfeil, og fikk muligheten til å skyte fra distanse. Dessverre for Russlands suste CSKA Moskva-stjernens forsøk like utenfor.

Russland hadde fullstending kontroll på Mohamed Salah og hans lagkamerater i starten av kampen, til Andreas Stabrun Smiths store overraskelse:

- Makan til dominans, det er faktisk litt overraskende for meg i hvert fall, sa NRK-kommentator etter de første ti minuttene.

Nord-afrikanerne våknet til livs etter kvarteret spilt, og kantspiller Trezeguet kom på et herlig løp, og forsøkte å vri ballen i Igor Akinfejevs lengste hjørne. Dessverre for Egypt skrudde ballen like utenfor.

Denis Tsjerysjev leverte en fantastisk kamp mot Saudi Arabia, og ladet på ny skuddfoten etter 19 minutter. Den gangen suste forsøket over keeper Ahmed El-Shenawys mål.

Mohamed Salah slet med å komme seg til muligheter, og russerne pakket inn Liverpool-stjernen godt i store deler av omgangen. Han skulle uansett presentere seg før pause.

For Egypts store stjerne ble spilt opp i sin vante høyrekantrolle, fikk vendt opp og forsøkte å vri ballen i Akinfejevs lengste hjørne. Denne sesongen har man sett Salah score på lignende situasjoner, men ballen strøk utenfor stolpen.

Dermed kunne dommer Enrique Cáceres sende lagene til pause på stillingen 0-0.

Les mer: Senegal kjempet Polen i senk

Mål i begge ender

I den andre omgangen skulle det ikke gå mer enn to minutter før russerne kunne juble over nettsus. Roman Zobnins skudd hadde ingen god retning, men styrte innom Egypts kaptein, Ahmed Fathi.

Ballen fikk en lei skru innom den rutinerte forsvaren, og fant veien inn i nettmaskene bak en utslått El-Shenawy. Russland ledet 1-0 etter 47 minutter.

- For et klønete opplegg fra Egypts siste. Russland får en billig scoring, og det er kaptein Fathi. Det ser ut som han gjør dette for første gang, det var ikke bra, sa Stabrun Smith fra NRKs kommentatorplass.

I det 59. minutt skulle Tsjerysjev igjen vise kvaliteten som bor i ham, da russerne rullet opp på sin høyreside. Innlegget fra Mário Fernandes var godt, og Villarreal-spilleren kunne enkelt banke ballen i mål.

Bare tre minutter etter var det tid for Artjom Dziuba igjen. Mannen som kom inn og scoret i den første kampen, hamret ballen i mål etter å ha tatt ned en lang ball. Russland ledet 3-0.

Egypt jobbet seg opp til en god sjanse i det 67. minutt da Salah spilte frem Trezeguet. Forsøket var godt, men igjen snek ballen seg utenfor det russiske målet.

Med rundt 20 minutter igjen ble Mohamed Salah dratt over ende inne i den russiske boksen, men dommer Cáceres dro situasjonen ut til frispark. Etter å ha konferert med videodommerne valgte den paraguayanske dommeren å peke på straffemerket.

Salah gjorde ingen feil da han banket ballen i mål, og reduserte til 1-3 for egypterne med rundt et kvarter igjen på klokka.

Det er grunn for egypterne å føle seg snytt, for i det 77. minutt ble Marwan Mohsen revet over ende av Ilja Kutepov inne i den russiske boksen. Dommer Cáceres valgte å vinke spillet videre, og situasjonen ble ikke fanget opp av VAR.

Russland holdt stand, og stoppet egypterne som ble mer og mer vågale i angrepet. Det ville seg ikke for Hector Cupér og hans mannskap, men Stanislav Tsjertsjesov kan juble for det som ser ut som et klart avansement. Russland slo Egypt 3-1.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere