*Nettavisen* Sport.

Russland innrømmer åtte positive prøver fra London-OL

FLERE I DOPINGGARNET: Nylig ble høydehopperen Anna Tsjitsjerova avslørt som en av de russiske utøverne som avla positiv dopingprøve i Beijing-OL i 2008. Nå er ytterligere åtte russere tatt for doping i London-OL, som foregikk fire år seinere. Foto: Adrian Dennis (Afp / NTB scanpix)

Går foreløpig ikke ut med navn.

28.05.16 19:04

Den russiske olympiske komiteen (ROC) gikk lørdag ut og medga at åtte av de retestede dopingprøvene fra London-OL som var positive, tilhører russiske utøvere.

- Vi er blitt informert av Den internasjonale olympiske komiteen (IOC) at åtte av de prøvene som er testet på nytt etter OL for fire år siden, og som er funnet å være positive, tilhører russere, heter det i en uttalelse fra den olympiske komiteen i Russland.

Tidligere i uken innrømmet den samme komiteen at 14 av de retestede og positive prøvene fra Beijing-OL i 2008 også tilhørte russiske utøvere.

- Vi avventer behandlingen og testingen av B-prøvene før det blir aktuelt å gå ut med navn på noen av utøverne som har fått positive prøver fra London, heter det videre i en melding fra Den russiske olympiske komiteen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.