RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Russland sjokkerte Kroatia

Sist oppdatert:
Ingen trodde det var mulig for Russland å slå Kroatia. Men den russiske bjørnen brølte og skremte superstjernene.

BERN (TV 2 Nettavisen): KROATIA - RUSSLAND 29-30: Kroatia skulle bare cruise inn til seier over Russland og ta med seg fire poeng inn i mellomspillet. Dessverre for kroatene var det litt for mange som hadde tatt seieren på forhånd.

For den russiske bjørnen lot seg ikke pille på nesen av kroatiske primadonnaer.

Bare Ivano Balic klarte å leve opp til sitt ry som verdensstjerne. Playmakeren scoret på sju av sju skudd før pause og var den som dro lasset også etter hvilen.

Men sidebackene Blazenko Lackovic og Petar Metlicic var ikke i nærheten av det nivået de normalt har, selv på en dårlig dag. Og det var typisk for kampen at Metlicic også skulle bli den som misset på Kroatias gylne mulighet til å få et poeng og puljeseier.

Russland ledet på det meste med åtte mål midtveis i andre omgang. Men så begynte plutselig Vlado Sola å redde litt og kroatene krøp nærmere og nærmere.

Et knapt minutt før slutt reduserte Zlatko Horvat til 29-30 og kroatene øynet et håp. Men deres siste sjanse havnet hos Metlicic som skjøt en halvmeter over mål alene med Russlands målvakt, Alexey Kostygov, seks sekunder før slutt.

Alexey Ravtvortsev ble toppscorer for Russland med ti mål, mens Balic stoppet på ni.

Resultatet betyr at Russland er puljevinner og tar med seg fire poeng inn i mellomspillet, mens Kroatia bare har to poeng når kampen om semifinaleplasser starter på tirsdag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere