*Nettavisen* Sport.

Russland skal sikre Aten-OL

Russiske laboratorier skal sikre Aten mot angrep med masseødeleggelsesvåpen.

De greske OL-vertene vil sikre idrettsfesten på alle måter, og sikkerhetsopplegget rundt kommer til å være et av de mest omfattende i historien. 50.000 personer inngår i sikkerhetsapparatet, noe som er tre ganger så mange som ved Sydney-OL i 2000.

Avtale med Russland
I den forbindelse har arrangementskomitèen i samarbeid med greske myndigheter inngått en avtale med Russlands regjering, som betyr at Moskva skal sende en rekke mobile laboratorier, der man kan teste og motvirke effekten av angrep av atom-, biologiske og kjemiske våpen, skriver den danske avisen Politiken.

- Dette vil sikre at vi så raskt som mulig kan oppdage om et angrep har funnet sted, sier den greske ministeren for offentlig orden, George Floridis, til nyhetsbyrået Reuters.

Terrorfrykt

Ettersom Athen-OL kan tenkes å være et potensielt terrormål, og med minnene fra 11. september og terrorangrep i nabolandet Tyrkia, er greske myndigheter interessert i å sikre seg på alle måter. Arrangørene frykter spesielt angrep utført av tsjetsjenske separatister.

En spesiell olympisk sikkerhetsgruppe bestående av representanter fra Storbritannia, Spania, Frankrike, Tyskland, Israel, USA og Australia, har blitt samlet for å utveksle erfaringer og sørge for opplæringen av sikkerhetspersonellet før lekene begynner.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag