*Nettavisen* Sport.

Russland stiller i OL - også hvis utøvere utestenges

DOPINGSYNDER: Kappgjenger Jelena Alembekova, her avbildet med gullmedaljen fra EM i Zurich i fjor, er blant de russiske friidrettsutøverne som er dopingtatt i høst. Foto: Michael Steele (Getty Images)

Boikott ikke aktuelt, ifølge sportsministeren.

12.11.15 19:07

Russland kommer til å stille opp i sommer-OL i Rio, selv om de russiske friidrettsutøverne blir utestengt fra de olympiske lekene i Brasil.

Fredag avgjør Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF) om Russland blir utestengt fra all friidrett etter dopingavsløringene i rapporten fra Verdens antidopingbyrå (WADA).

Selv om det skulle være tilfellet, kommer ikke sportsminister Vitalij Mutko til å hindre resten av de russiske utøverne i å reise til Rio om 267 dager.

- Vi planlegger ikke å boikotte noe som helst, hvor som helst, sa Mutko, som også beskrev Russland som en pålitelig partner til den olympiske bevegelsen.

IAAF-president Sebastian Coe krevde et svar fra det russiske friidrettsforbundet på beskyldingene i WADA-rapporten i løpet av uken. Torsdag sendte det russiske forbundet (ARAF) sin forklaring.

- Vi har nettopp sendt vår forklaring til IAAF. Vi har produsert svaret på en slik måte at det skal prøve å bevise vår uskyld, sa ARAF-president Vadim Zelitsjenok. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag