*Nettavisen* Sport.

Russland styrte alt i VM-finalen

Foto: Juri Kadobnov / AFP

Helsingfors (NTB): Stjernegalleriet til Russland ble som ventet et nummer for stort for Slovakia søndag. Russerne vant VM-finalen i ishockey med 6-2.

20.05.12 22:09

RUSSLAND - SLOVAKIA 6-2: Slovakene startet finalen forrykende med å ta ledelsen allerede etter et drøyt minutt ved den høyreiste backen Zdeno Chára

Slovakia har overrasket stort i VM. Etter en haltende innledning så skjerpet slovakene seg grundig og vant de fem siste oppgjørene i gruppespillet. Deretter ble forhåndsfavoritt Canada slått ut i kvartfinalen, mens erkerival Tsjekkia måtte strekke våpen i semifinalen.

Russland reiste seg etter Slovakias sjokkåpning og viste at de ikke hadde noen intensjon om å tape sin første kamp i mesterskapet da det sto om gull.

Sergej Semin utlignet midtveis i første periode., men det var i midtperioden russerne virkelig tok et jerngrep om kampen. Alexander Perezjogin, Alexei Teresjenko og Semins annet mål ga 4-1-ledelse etter to perioder.

Pavel Datsjuk og toppscorer Jevgenij Malkins mål de siste tjue minuttene levnet ingen tvil om hvem som var det beste laget, til tross for at Chára klarte å få inn en redusering for Slovakia. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.