Gå til sidens hovedinnhold

Russland-trener Cramer fnyser av norsk kritikk

Det gikk hardt for seg på søndagens verdenscupstafett i Lahti. Nå slår Markus Cramer tilbake mot norske reaksjoner på Aleksandr Bolsjunovs oppførsel.

Verdenscupleder Bolsjunov reagerte med voldsomt sinne da Finlands Joni Mäki la seg inn foran ham på oppløpet og spurtet inn til andreplass bak Norge på søndagens stafett i Lahti.

Bolsjunov slo først etter Mäki med staven på oppløpet, før han regelrett kjørte ham rett ned inne i målområdet etterpå.

Norske ledere, utøvere og eksperter har i ettertid gått hardt ut mot Bolsjunovs oppførsel.

- Jeg er helt sjokkert over oppførselen. Det er langrenn vi driver med, ikke MMA eller kampsport, sa Norges landslagstrener Eirik Myhr Nossum.

Russlands landslagstrener Markus Cramer fnyser av den norske kritikken.

- Ja, jeg hørte at de sa det der, men det er pisspreik. Jeg så noe lignende i en norsk konkurranse for noen år siden, der (Didrik) Tønseth gikk, sier Cramer til svenske Expressen.

Cramer sikter da til hendelsen på NM-tremila i 2019, der Tønseth slo til Magna Haga med staven sin og ble diskvalifisert.

- Jeg kjenner Aleksandr. Han vil jo alltid vinne og kjemper inn til siste centimeter. Det blir sterke følelser når adrenalinet bobler, sier Cramer.

Den russiske landslagstreneren er imidlertid enig i at Bolsjunov gikk over streken i duellen med finnene.

- Ja, jeg beklager det. Det var ikke bra. Han skal ikke gjøre slik, men hele situasjonen startet tidligere, da Mäki byttet spor og stengte Bolsjunov på oppløpet. Hadde Mäki blitt i sitt spor, hadde det her aldri skjedd, sa Cramer.

FIS' rennsjef Pierre Mignerey avviser imidlertid at finnen gjorde noe galt på oppløpet.

- Han valgte et spor og ble i det og ettersom han var først inn på oppløpet, så får han velge hvilket spor han vil. Vår vurdering er at Mäki ikke gjorde noe galt. Det var bare Bolsjunov som gjorde noe feil her og derfor disket vi ham og det russiske laget, sier Mignerey.

Reklame

Denne strømavtalen har vært klart billigst i hele 2021