RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Russland ute av ishockey-VM

Foto: Scanpix
Sist oppdatert:
Finland levnet ikke Russland mye sjanse i den siste kampen i mellomspillet. Dermed er Russland ute av VM - før kvartfinalene er påbegynt.

Russland satset stort foran mesterskapet, blant annet plukket de inn den gamle mester-treneren Viktor Tikhonov til å lede laget. Han fikk med seg stjernebacken Aleksei Kasatonov som assistent.

De hentet inn Atlantas toppscorer Ilya Kovalchuk til VM – uten at det hjalp. Mandag måtte laget slått Finland for å ha håp om å komme seg til kvartfinalen.

Men det ble effektivt stoppet av et aggressivt finsk lag.

Jukka Hentunen ga Finland ledelsen i andre periode. Og den ledelsen ga de aldri fra seg. Niko Kapanen, Tomi Kallio og Petteri Nummelin sørget for å sende russerne hjem fra Tsjekkia med 4-0 i den siste kampen.

Til tross for fiaskoen har ikke 73-årige Tikhonov noen tanker om å gi seg som sjef.

- Jeg kommer ikke til å gå av. Det er ikke mitt ønske. Vi spilt egodt i en periode, men når Finland scoret, så sluttet spillerne ganske enkelt å spille ishockey, sier han.

Tikhonov har tidligere først Sovjetunionen til åtte VM-gull og tre OL-gull. Dette var hans første turnering siden OL på Lillehammer i 1994.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere