Gå til sidens hovedinnhold

Rustad arrangerer Østmarksrunden alene

I fjor gikk arrangørene av Østmarksrunden, Lillomarka Rundt og Sørkedalsrennet sammen for å kåre en markamester.

SØRKEDALEN: Og i begynnelsen av januar går første renn av stabelen i Sørkedalen.



Skal man ha forhåpninger om å bli kåret til årets «Markamester» må man delta i alle rennene.

Rustad tar over

– Her er turrenn i fokus. Dette er tre klubber med tradisjoner som arrangerer, sier Rolf Nyhus.

LES OGSÅ: Trosset kulden under Østmarksrunden

Nytt for året i Østmarksrunden er at Rustad IL skal arrangere rennet alene 2.februar.

– Nordstrand har vært med å arrangere i 44 år. I Nordstrand er fotball og håndball det store satsningsområdet, så det var et sterkt ønske at Rustad skulle holde det gående. De er det største idrettslaget i vårt område, og jeg gleder meg til 50-årsjubileumet, sier Rolf Nyhus.

Barbro Dahlen i Rustad IL gleder seg til rennet og lover en ny fin løype.

– Det blir en fin ny runde på 30 kilometer. Vi er opptatt av at dette rennet skal være for alle. Mange faller av konkurransekarusellen og derfor ønsker vi å lage en løype hvor alle kan være med, sier Dahlen, som merket en stor økning av skiløpere i år.

– Det var bra rekruttering i år. Vi har fått 150 nye medlemmer, og vi ser at det er «inn» å være ute og gå på ski, sier hun.

LES OGSÅ: Klart for skifest på Skullerud

Kårer markamester

De tre turrennene går av stabelen i begynnelsen av hver eneste måned neste år.

Først ut er Sørkedalsrennet 4. januar, Østmarksrunden er 1. februar, mens markamesteren kåres etter Lillomarka Rundt 1. mars.

Selv om det bare var 30 skiløpere som gjennomførte alle tre rennene i fjor, har arrangørene stor tro på flere deltar på alle skirennene i år.

– Totalt var det 1100 som deltok på alle rennene. Vi håper at konseptet vårt er mer kjent i år, sier Rolf Nyhus.

– Jeg tror mange angret da de så premiebordet etter siste rennet i år, ler Barbro Dahlen.

PS: Alle som gjennomfører alle rennene blir premiert.

Reklame

Disse grillpakkene gir en fantastisk smak på maten