Han har kjørt internasjonal racing i mer enn 15 år, og vunnet mer enn noen annen nordmann innen motorsport. I en alder av 40 år skal endelig Tommy Rustad få sin VM-debut.

Nyhet: Spill Lotto og Tipping på mobilen

Rustad, og det suksessfulle Volvo-teamet, gjør et innhopp i VM-serien World Touring Car Championship (WTCC) på britiske Brands Hatch 18.-19. juli. Der skal han kjøre mot verdens beste team og verdens beste førere innenfor standard-bilracing på asfaltbane.

– I en alder av 40 år skal jeg endelig få kjøre et løp med VM-status. Jeg føler det er på tide, og drømmen nå er selvfølgelig å kunne få med seg VM-poeng når man først får denne muligheten, sier Rustad.

– Beinhard serie
WTCC er én av de tre VM-seriene som finnes i internasjonal bilsport. De to andre er Formel 1 og WRC (World Rally Championship).

40-åringen har hatt stor suksess i den svenske serien STCC så langt i år. Han ligger på en andreplass sammenlagt foran femte runde, som kjøres kommende helg på Falkenberg.

Men Rustad regner med atskillig hardere konkurranse når han nå skal forsøke seg i VM.

– Det er en beinhard serie, der fabrikkene SEAT og BMW dominerer. Men vi må ha som målsetting å komme oss inn blant de ti beste. Det bør være realistisk, mener Rustad.

Holder høy klasse
Det er et samarbeid mellom Volvos STCC-team og den britiske Volvo-importøren som ligger bak Tommy Rustads og teamkollega Robert Dahlgrens deltagelse i WTCC-runden.

– Jeg tror vi skal kunne vise at STCC holder en høy internasjonal klasse, og at vi er på nivå med de beste i verden, sier Derek Crabb som er motorsportsdirektør hos Volvo.

28.-29. august kommer både Volvo, Tommy Rustad og resten av STCC-teamene og førerne til Vålerbanen for å kjøre den norske STCC-runden. (ANB)

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!