*Nettavisen* Sport.

«Rustent» Brann mot RBK

Rosenborg kommer nok ikke til å miste nattesøvnen av laget Brann sender nordover i morgen.

Kampen mot Rosenborg fredag ettermiddag skulle egentlig blitt spilt på gress. Men værgudene ser heller ikke i medlidenhet til trønderne, og kampen må gå innendørs i Abrahallen. Dermed blir listen med hjemmeværende Brannspillere lang.

Skadelisten
Bengt Sæternes er skadefri men forsiktig med kunstgress, og blir ikke med til Trondheim. Det samme gjelder Cato Guntveit og Christian Kalvenes. Trond Fredrik Ludvigsen har fått et lite tilbakefall med kneskaden sin. Charlie Miller har fått en liten strekk i sete-muskelen og blir ikke med, Ragnvald Soma har stive legger og liker seg generelt sett ikke på kunstgress, Kristian Ystaas går fremdeles med hånden i gips og får ikke spille kamper, Nicolay Misje er forsiktig, Petter Vaagan Moen og Janez Zavrl er på landslagssamling.

- Lang liste, dette må da bekymre?
- Nei, jeg er ikke så bekymret. Hadde denne kampen gått på gress så hadde flere av de andre blitt med også, sier Branntrener Mons Ivar Mjelde.

- Men kampen mot Haugesund går også på kunstgress?
- Vi hadde selvsagt foretrukket å spille på gress, men vi kan ikke råde over værgudene vet du, påpeker Mjelde.

14 mann til Trondheim
Mjelde ser ingen dramatikk i at seriestarten kommer nærmere og nærmere uten at han får kjørt sammen sin antatte første-ellever i en treningskamp.

- Vi må klare oss med det vi har tilgjengelig og har med 14 mann mot Rosenborg i morgen.

Migen viser seg frem
Det gjenstår fremdeles noen detaljer før Migen Memelli er klar for Brann. Men Mjelde er blitt imponert over det han har sett så langt og gir han en ny sjansen mot trønderne i morgen.

- Har er god avslutter med begge bein, er sterk, rask og god på hodet. Spennende kvaliteter som utfyller de andre spissene, og vi gleder oss til å følge ham videre utover vinteren, sier Mjelde. Med andre ord en karakteristikk som minner mye om Bengt Sæternes.

Branns tropp til Trondheim:
Håkon Opdal, Johan Torbjørnsen - Erlend Hanstveit, Kristjan Ørn Sigurdsson, Olafur Ørn Bjarnasson, Martin Kundsen - Erik Huseklepp, Helge Haugen, Arnaud Monkam, Martin Andresen, Emil Rieber-Mohn - Dylan Macallister, Migen Memelli, Robbie Winters.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag