Casper Ruuds prestasjoner i Roland Garros har ført til en tennis-feber blant det norske folket. Discoverys kommunikasjonsansvarlig, Martin Hinsch, bekrefter til Nettavisen at det norske folket ble mer og mer oppslukt i tråd med Ruuds reise mot finalen.

I den helskandinaviske kvartfinalen mellom Casper Ruud og danske Holger Rune, ble det satt ny tennisrekord for antall seere på Discovery.

Interessen fortsatte bare å øke etterhvert som Ruud tok seg videre i turneringen. I den påfølgende semifinalen mot Marin Cilic var det på det meste 195.000 som hadde satt seg ned for å se Ruud.

Les også: Ruud sjanseløs i finalen. Nadal vant sin 14. tittel i Roland-Garros

Seieren mot Cilic førte til at Ruud var den første nordmannen noensinne som spilte i en Grand Slam-finale. I finalen mot gruskongen Rafael Nadal ble rekorden nok en gang knust.

— Søndagens finale knuser alle rekorder. Hele 281.000 var innom sendingen på det meste, med et snitt på 217.000. Vi har aldri hatt så mye seing og fått så mange nye kunder på en tennisturnering tidligere, sier Morten Johannessen, sportsdirektør i Warner Bros. Discovery i en e-post til Nettavisen.

Knuser den tidligere rekorden

Den forrige rekorden var fra kampen mellom Casper Ruud og Roger Federer i Roland Garros i 2019. Da var det et snitt på 96.000, og på det meste var det 145.000 som så på.

På det meste så 281.000 nordmenn finalen mot Rafael Nadal på søndag. Det utgjorde en seerandel på over 56 prosent i målgruppen 10-79.

Ruud endte opp med å tape finalen med settsifrene 6-3, 6-3 og 6-0. Neste Grand Slam turnering er Wimbledon, som går fra 27. juni til 10. juli. Der vil Ruud bli tredjeseedet som følge av de gode prestasjonene i Roland Garros.

Les også: Dette har skapt sterke reaksjoner mot Ruud: – Latterlig

— Vi har hatt et vanvittig trykk i alle kanaler de siste dagene, og har satt rekorder både når det gjelder seing på lineær-TV og strømming, i tillegg til eurosport.no og sosiale medier. Æren skal Casper Ruud ha, som har befestet sin posisjon i verdenstoppen av internasjonal tennis. Så skal vi puste ut noen dager, før vi retter blikket mot Wimbledon som kommer allerede i slutten av måneden, sier Johannessen.