Gå til sidens hovedinnhold

Ruud: - Helt uventet

Med Odd Grenland i Tippeliga-bunnen, hadde ikke Espen Ruud så stort håp før tirsdagens landslagsuttak.

Odd Grenland-spilleren har aldri tidligere vært med når Åge Hareide har valgt blant alle sine beste menn. Tirsdag var han imidlertid den største overraskelsen da landslagssjefen presenterte sine menn til kampene mot Malta og Ungarn.

Og det til tross for at Odd Grenland har hatt en grusom start på sesongen.

- Jeg visste at det var uttak i dag, men hadde ingen forhåpninger. Dette var ikke forventet. Men det gjør jo ikke noe det. Dette var bra og veldig gledelig, sier Ruud fornøyd til Nettavisen.

Fra midtbanen til backplass
Han startet sesongen som kantspiller på midtbanen, men har fungert som back i Odd Grenlands tre siste kamper. Og selv om Odd har slitt, så er Ruud fornøyd med eget spill som høyreback.

- Det har fungert ganske bra. Selv om laget har slitt, så føler jeg at det har fungert ganske bra for meg selv, sier han.

Nå går han inn i en direkte konkurranse med Jarl André Storbæk om høyrebackplassen mot Malta og Ungarn.

- Målet før sesongen var å komme inn i landslagstroppen. Nå er jeg der. Da må vel neste mål bli å få spilletid. Jeg er i alle fall klar til å ta opp konkurransen, sier han.

- Noen sier "Hvem er Espen Ruud". Hva sier du da?

- Jeg var jo med på landslagssamlingen i Manchester, og følte at jeg hang godt med der. Så jeg tror jeg skal takle nivået ganske bra, sier spilleren som har U-landskamper for Norge fra U18-nivå og oppover.

- Feirer man dette?

- Jeg er litt glad nå, men vi har nok å gjøre her i Odd, så jeg tror ikke det, nei, sier han.

Se Norges tropp her. Da kan du også lese om hvordan Hareide glemte å ta ut en stjernespiss i troppen sin.

Reklame

Kurs: Dette må du vite om vin og bobler til 17. mai