*Nettavisen* Sport.

Ruud Hofstad gir opp

Foto: Anders Skjerdingstad (Nettavisen)

Tore Ruud Hofstad har vært gjennom fem sykdomsperioder siden september. Nå gir han opp OL.

06.01.10 10:19

Ruud Hofstad har de siste sesongene vært ekstremt sykdomsplaget, men så sent som under Liberec-VM i fjor bidro han til norsk gull på stafetten. Noen reprise blir det ikke i Vancouver om en drøy måned.

Siden september har nemlig sykdom igjen vært gjennomgangsmelodien for romerikingen. I verste fall kan karrieren nå være over.

– Hvis jeg skal fortsette med langrenn, forutsetter det at jeg blir kvitt disse problemene. Nå har jeg fått de to siste sesongene spolert på grunn av sykdom. Selv ikke jeg gidder å holde på med dette, hvis det skal være slik. Så artig er det ikke, sier Ruud Hofstad til Romerikes Blad.

Tar mandlene?
30-åringen hadde håpet å være klar til NM i Stokke senere denne måneden, men rett før jul ble han igjen rammet av sykdom. Siden har han holdt seg i ro – uten trening.

Skøytespesialisten, som har ikke mindre enn fire VM-gull i stafett, sliter først og fremst med halsonde. Medisinske utredninger viser at det kan være mandlene som stadig skaper problemer, og nå vurderer Ruud Hofstad å få dem fjernet.

– Jeg har visst noen bakterier som er sjeldne. Selv om mandlene ikke har vært spesielt hovne når jeg har vondt i halsen, mistenker jeg at det kan være dem som er problemet. Men vi er ikke helt sikre. Og det er ingen vits å ta mandlene – og være sykmeldt i minst to uker – hvis det ikke er der problemene ligger, sier han.

En endelig avgjørelse om hvorvidt han legger seg under kniven, tas i løpet av kort tid.

Les også: «Rart at én person skal rammes så mye»

VM motiverer
Om karrieren fortsetter også neste sesong bestemmer han seg for i løpet av våren. Lysten til å gå flere skirenn er der.

– Jeg har lyst til å fortsette i alle fall et år til, men da må jeg jo være frisk, sier 30-åringen – og drømmer om et femte VM-gull på hjemmebane neste vinter.

Henger i en tynn tråd gjør kanskje også plassen på landslaget. Det er imidlertid ikke avgjørende for om skøytespesialisten fortsetter. (ANB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.