*Nettavisen* Sport.

Ruud Hofstad ønsker seg Alsgaard

Foto: (FOTO: BJØRN SIGURDSØN/SCANPIX)

Tore Ruud Hofstad (27) vil gjerne samarbeide med Thomas Alsgaard, etter hans avskjed med det svenske landslaget.

Duoen tok stafettgull sammen under ski-VM i Val di Fiemme for snart fire år siden, og har også etter den utvekslet treningsråd om teknikk.

- Det var spennende og lærerikt. Jeg kan godt tenke med å samarbeide med Thomas på den tekniske biten, sier Tore Ruud Hofstad til lokalavisen Eidsvold/Ullensaker Blad.

Nyheten om at Alsgaard gir seg som langrennstrener, ble kjent i Sverige allerede mandag kveld. Ifølge ham selv var årsaken til det med uenighet om måten landslagssjef Inge Bråten leder landslaget på.

Les også: - Begeret var helt fullt

- Jeg føler vi mangler veldig mye struktur, vi er veldig ofte på etterskudd og ramler ned på en del nødløsninger. Det er veldig uheldig, og jeg kan ikke være med i en sånn organisasjon, utdypet han overfor Kanal 24.

- Ta initiativet selv
Forholdet mellom de to ble i går beskrevet som mellom "hund og katt" av landslagsveteranen Anders Södergren. Men Ruud Hofstad har kun gode erfaringer med sin tidligere kollega, og lar seg ikke skremme av gårsdagens avsløringer.

- Thomas er ikke typen som kommer bort til folk. Som utøver må du ta initiativet selv for å få veiledning, men de tipsene han gir er veloverveide. Han har en god følelse for å gå fort på ski, mener han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.