Gå til sidens hovedinnhold

Ruud Hofstad ønsker seg Alsgaard

Tore Ruud Hofstad (27) vil gjerne samarbeide med Thomas Alsgaard, etter hans avskjed med det svenske landslaget.

Duoen tok stafettgull sammen under ski-VM i Val di Fiemme for snart fire år siden, og har også etter den utvekslet treningsråd om teknikk.

- Det var spennende og lærerikt. Jeg kan godt tenke med å samarbeide med Thomas på den tekniske biten, sier Tore Ruud Hofstad til lokalavisen Eidsvold/Ullensaker Blad.

Nyheten om at Alsgaard gir seg som langrennstrener, ble kjent i Sverige allerede mandag kveld. Ifølge ham selv var årsaken til det med uenighet om måten landslagssjef Inge Bråten leder landslaget på.

Les også: - Begeret var helt fullt

- Jeg føler vi mangler veldig mye struktur, vi er veldig ofte på etterskudd og ramler ned på en del nødløsninger. Det er veldig uheldig, og jeg kan ikke være med i en sånn organisasjon, utdypet han overfor Kanal 24.

- Ta initiativet selv
Forholdet mellom de to ble i går beskrevet som mellom "hund og katt" av landslagsveteranen Anders Södergren. Men Ruud Hofstad har kun gode erfaringer med sin tidligere kollega, og lar seg ikke skremme av gårsdagens avsløringer.

- Thomas er ikke typen som kommer bort til folk. Som utøver må du ta initiativet selv for å få veiledning, men de tipsene han gir er veloverveide. Han har en god følelse for å gå fort på ski, mener han.