CASPER RUUD - ROBERTO BAUTISTA AGUT 6-7, 7-6, 6-4:

Ruud vant til slutt i en kamp som varte i over tre timer i Montréal i Canada. Det er den første seieren til Ruud over 34 år gamle Agut. De to foregående gangene har Agut gått av med seieren.

Nå venter vinneren av oppgjøret mellom Cameron Norrie og Felix Auger-Aliassime i kvartfinalen.

Etter få minutter i det avgjørende settet ble kampen stoppet i over en time på grunn av regn. Det ødela Ruuds momentum, men han var sterkest når det gjaldt likevel. I det avgjørende settet klarte Ruud å bryte spanjolen én gang. På 5-3 hadde han tre matchballer uten å lykkes før han servet inn seieren.

Ruud mener regnet hjalp ham.

– Ja. Det var en tøff kamp i de to første settene. Det var gode vekslinger og intensitet. Jeg kjente det litt i beina. Intensiteten var vanskelig å finne, men regnet ga meg litt tid til å puste og få ny energi. Jeg takker værgudene for å gi meg ekstra tid og energi, sa Ruud i et intervju på Discovery.

Do-krangel

Etter at Ruud hadde tapt første sett i tiebreak, og kom inn til det andre, startet en diskusjon mellom 23-åringen og dommeren på sidelinjen.

Nordmannen skal ha bedt om en pause for å gå en tur på toalettet, men han gikk kun for å skifte tøy - uten å ha gått på toalettet.

Det mente dommeren var et brudd på regelen «bathroom break», som tilsier at han måtte gå på do i tillegg.

– Så jeg må bare late som at jeg går? Jeg går bare en tur inn på toalettet? spurte Ruud.

– Du må gå. Om du går på do er din «business», men når du ikke går må jeg gi deg en advarsel for ikke å ha gått.

Ruud tok det hele med ro, spurte om han ville få en bot på 3000 dollar, uten at dommeren hadde kontroll på hva en eventuell straff vil bli.

Favorittene er ute

I sett to fortsatte den jevne duellen. Begge brøt hverandre én gang. I tiebreaket tok Ruud ledelsen 4-0 og kontrollerte inn settet. Etter regnpausen var Ruud den klart sterkeste. Han fikk publikum med seg og leverte noen imponerende vekslinger på veien mot seieren. Ekstra jubel ble det for en av hans mange backhand-vinnere.

Veien videre har store muligheter for Ruud. De tre øverst seedede spillerne er allerede slått ut: Daniil Medvedev, Carlos Alcaraz og Stefanos Tsitsipas.

Turneringen i Montréal er en Masters 1000-turnering, som er på nivået under de fire Grand Slam-turneringene på ATP-touren. Ingen av Ruuds titler har kommet på dette nivået. Nordmannen har ni turneringsseirer, alle på 250-nivå.

(©NTB)