João Sousa - Casper Ruud 6-7, 6-4, 6-7

ATP 250-turneringen i Sveits var nordmannens siste forberedelse til Roland Garros som starter søndag.

23-åringen fra Snarøya tok seg hele veien til finalen mot 79. rankede João Sousa og gikk til slutt seirende ut av duellen.

Han måtte derimot jobbe hardt for poengene, men tok det første settet via tie break. Portugiseren Sousa kjempet seg tilbake i kampen og tok det andre settet, men et imponerende sistesett holdt for Ruud som tok en ny seier i Sveits etter nok et tie break:

- For et oppgjør dette utviklet seg til å bli. Hva denne gutten kan hente ut når det gjelder, er det vanskelig å sette ord på. Helt rått., sier VGTV-kommentator Nicolai Herlofsson etter seieren.

Les også: Nedslående tall for Norges stjerner: - Dette kan ikke fortsette

– Det er en av de villeste kampene jeg har spilt. For det var så mye frem og tilbake, sier Ruud etter kampen.

Tøft andresett

Ruud fikk en drømmestart på oppgjøret og brøt tidlig serven til sin motstander. Det holdt til seiere i det første settet, mens det andre ble tøft.

- Jeg synes det er merkelig at han prøver å avslutte poengene så tidlig. Det kan tyde på at det er et eller annet som ikke helt stemmer, sier

Les også: Superstjernens barndomsvenninne lar seg imponere: - Det er vanskelig å forklare om man ikke har opplevd det selv

Han maktet aldri å komme tilbake i det andre settet, som måtte se at motstanderen seilet ifra og vant til slutt 6-4.

- Ikke ofte vi ser

Like før det tredje og avgjørende settet inngikk Casper Ruud i en lengre diskusjon, og fikk til slutt en advarsel for å ha brukt for lang tid ved et toalett besøk.

- Ikke ofte vi ser at Casper får en advarsel fra dommeren i en kamp, sier Herlofsson til bildene av en tydelig irritert nordmann.

Det tredje og avgjørende settet bar preg av 23-åringens humor, for Sousa brøt serven tidlig og tok kommandoen.

Les også: United-stjernens bilde får nettet til å koke

Underveis i det siste settet måtte kampen stoppes og en tilskuer eskorteres ut, etter at Sousa ga beskjed til dommeren om forstyrrelser.

Seieren var på vei til Portugal, men Ruud hentet seg mesterlig inn og brøt serven i det siste gamet til 5-5.

Ruud kjempet og kjempet, og kunne til slutt innkassere en overlegen tie break-seier og med det tittelen i Sveits.