I finalen møter Ruud argentinske Federico Coria. Han er ranket som nummer 77 i verden og slo ut tyske Yannick Hanfmann i strake sett tidligere lørdag.

Nordmannen jakter på sin tredje ATP-tittel. Tidligere har han vunnet turneringer i Argentina (februar 2020) og i Sveits (mai i år). Konkurransen i Båstad er på ATP 250-nivå.

- Alt i alt var dette en veldig god kamp. Det betyr mye for meg å spille foran norske, svenske og danske tilskuere. Det er litt ekstra press, men jeg liker det, sa Ruud etter seieren.

Les: Hyller Tour de France-gigant: - En snill kjempe

Raskt sett

Ruud kom ut i 100 i semifinalen lørdag. Han beholdt egen serve i det første gamet før han brøt Carballés de to første gangene. På 5-0 til Ruud vant spanjolen sitt første game.

Første sett var over på kun 29 minutter.

Ruud fortsatte den gode formen også i starten av det andre settet. Der fikk han inn en bruddball på direkten, men ble brutt tilbake umiddelbart til 1-1. Det likte Ruud dårlig, som like greit brøt tilbake til 2-1.

Ble nervøs

Deretter holdt spillerne egen serve fram Carballés brøt til 4-4. Igjen slo Ruud umiddelbart tilbake og svarte med samme mynt. Derfra servet han inn 6-4 og finalebilletten.

- I andre sett var det litt fram og tilbake. Jeg ble litt nervøs mot slutten og spilte ikke slik jeg vet jeg kan, sa Ruud.

Finalemotstander Coria har en trøblete fortid. I juni 2018 ble argentineren utestengt fra tennis i åtte måneder for å unnlate å rapportere om forsøk på kampfiksing i 2015. Han ble også straffet for ikke å samarbeide i den påfølgende etterforskningen.

Ruud har møtt Coria to ganger tidligere. Både i 2017 og 2019 endte det med tap, men søndag blir Ruud en klar favoritt. 22-åringen fra Snarøya er 61 hakk over argentineren på verdensrankingen.

(©NTB)