RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Casper Ruud røk ut av Challenger-turneringen i Lyon fredag.
Casper Ruud røk ut av Challenger-turneringen i Lyon fredag. Foto: Carina Johansen (NTB scanpix)

Ruud måtte gi tapt for canadisk tennistalent

Tenniskometen Casper Ruud tapte kvartfinalen i Challenger-turneringen i Lyon for den canadiske tenåringen Felix Auger-Aliassime.

Kampen endte 6-4, 6-7, 6-4 til 16-åringen.

16 år gamle Auger-Aliassime, en kraftig og storvokst spiller med sine 190 centimeter, fikk plass i turneringen via et wildcard. Ruud var fjerdeseedet.

Ruud åpnet kampen best og tok sitt første servegame blankt. Nordmannen slet så mer med å holde sitt neste, og i det tredje servegamet var breaket mot nordmannen et faktum.

Canadieren holdt på sin side de tre første servegamene relativt enkelt og tok ledelsen 4-2. Ruud reduserte til 3-4, men klarte aldri å komme i posisjon til å bryte motstanderens serve tilbake. Han pådro seg i stedet et nytt servebrudd slik at første sett endte 6-4 til canadieren.

I sett nummer to holdt Ruud sine to første servegame relativt greit, men i likhet med i det første, ble han brutt i det tredje. Nok en gang gikk Auger-Aliassime opp til 4-2, men Ruud slo så tilbake og reduserte til 3-4 og 4-5.

Da canadieren skulle serve hjem kampen, begynte nervene å spille ham et puss. På stillingen 30-40 fikk Ruud sin første sjanse til å bryte og utnyttet den til fulle. Dermed sto det 5-5.

Nordmannen tok også ledelsen 6-5, men canadieren tvang fram et tiebreak. Det vant Ruud forholdsvis enkelt 7-4.

I det tredje settet fulgte spillerne hverandre som skygger. Begge spillerne tok vare på sine fire første servegame. Det sto 4-4 før canadieren vant sitt femte servegame og deretter brøt Ruuds serve.

Auger-Aliassime vant settet og kampen etter å ha prikket den første matchballen som kom hans vei.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere