NOVAK DJOKOVIC-CASPER RUUD 7-6, 6-2

Ruud rystet serberen innledningsvis i sin første kamp i ATP-sluttspillet, men måtte til slutt gi tapt i to strake sett mot verdens beste tennisspiller.

- Jeg fikk starten jeg drømmer litt om, men han viser at han er nummer én i verden. Alt i alt var det en positiv kamp og en god første match, sier Ruud selv til Discovery etter kampen.

- Han viser når han må bytte om et gir og foreløpig har ikke jeg det giret, sier han videre.

Ruud presset Djokovic tidlig i kampen og serberen måtte blant annet ta telling da han falt i bakken i det første settet. Serberen ble spurt om både situasjonen og motstanderen etter kampen.

- Han spilte noen gode poeng, men det var rart når jeg falt og mistet racketen. Forholdene her er ganske tøffe, men på et vis klarte jeg å bli i kampen og jeg ble ikke frustrert, sier Djokovic og påpeker at Torino ligger høyt over havet, noe som gjør at spillet blir raskere enn andre steder.

- Jeg må skryte av han og han servet bra. Jeg er veldig fornøyd med hvordan jeg avsluttet kampen, sier han videre.

- Djokovic ser litt rystet ut

Nordmannen var tidlig oppe til 2-0 i det første settet og gjorde tydelig verdenseneren ukomfortabel.

- Dette er en opplevelse. Vi er vandt til å se verdensener Djokovic her, men på andre siden står det en 22-åring fra Snarøya, sier Discoverys kommentator Sverre Krogh Sundbø tidlig i kampen.

Ruud brøt Djokovic sitt åpnings-game og fulgte opp med å holde serve i det påfølgende gamet. Dermed var nordmannen tidlig oppe i en 2-0-ledelse i det første settet.

- Djokovic ser litt rystet ut her i innledningen, sier Krogh Sundbø.

Ruud imponerte med flere gode slag og fikk en glimrende start på kampen i Torino.

Djokovic slo imidlertid tilbake i de to påfølgende gamene og utlignet til 3-3. Han tok deretter ledelsen til 3-4, før Ruud vartet opp med tre strake serve-ess til 4-4.

- Dagens peste poeng. Glimrende spill rett og slett av vår mann. Publikum begynner å komme på hans side. Jeg tror det er en del av de italienske tilskuerne som ikke helt vet hva de kan forvente, sier Krogh Sundbø etter et imponerende Ruud-poeng som ga han fordel på stillingen 5-4 til Djokovic i første sett.

Sjanseløs i det andre settet

Ruud klarte på imponerende vis å stå i mot og utligne til 5-5 i det neste gamet. 22-åringen stod blant annet i mot en settball til serberen.

- Helt eksepsjonelt, sier Discovery-kommentatoren.

Det første settet måtte til slutt avgjøres via tie-break. Djokovic tok det til slutt etter over en time med tennis.

- Ser nesten litt nervøst ut fra serberen. Det ser ikke ut som han er komfortabel i det hele tatt for øyeblikket. Det ser ut som noe plager ham, uttalte Krogh Sundbø like før Djokovic hevet nivået og tok det første settet.

Djokovic hadde få problemer i det andre settet og vant enkelt 6-2 og kampen 2-0 i sett. Ruud fikk uansett skryt for sin innsats.

- Jeg synes dette er en meget god prestasjon, oppsummerer kommentator Krogh Sundbø.

Sluttspillet holdes i år i Torino etter å ha blitt avholdt i London de siste 12 årene. Spillerne skal gjennom et gruppespill før det blir semifinaler og finale. Stefanos Tsitsipas og Andrey Rublev er de to andre spillerne i Ruuds gruppe.