Ruud satser mot å bli verdens beste tennisjunior

Casper Ruud tror han får mer ut av å være en av verdens beste juniorspillere i tennis enn å være nummer 600 blant seniorene.

Casper Ruud tror han får mer ut av å være en av verdens beste juniorspillere i tennis enn å være nummer 600 blant seniorene. Foto: Cornelius Poppe (NTB scanpix)

Casper Ruud tror han får mer ut av å være en av verdens beste juniorspillere i tennis enn å være nummer 600 blant seniorene.

Dermed blir det ett år til med satsing blant de beste under 19 år.

Norges to beste tennisspillere for øyeblikket, Ruud og Viktor Durasovic, har valgt to forskjellige retninger i begynnelsen av karrieren. Mens Durasovic allerede er nummer 462 i verden, tok Ruud nettopp siste første ATP-poeng. På juniorsiden er han derimot nummer 15.

– Det er gøy å være blant de beste juniorene i verden. Det er litt med tanke på sponsorer og slikt. Det høres litt bedre ut å si at man er blant de åtte beste i verden blant 18-åringer enn nummer 600 i verden. Målet er fortsatt å bli en de beste på juniorsiden. Neste år blir det Grand Slam-turneringene for juniorene, men noen flere herreturneringer, sier Ruud til NTB.

Pappa, den tidligere tennisspilleren, Christian Ruud forteller at strategien er helt bevisst.

– Man må være klar for å spille turneringer der man kan ta ATP-poeng, ellers kan man fort bli litt nede der. Juniorturneringene er en læringsprosess. Casper får se hvordan de største juniorstjernene jobber, sier far Ruud.

Opplevd mye

16-åringen har hatt et innholdsrikt år. Kombinert med skolegang på videregående skole har han deltatt i mange internasjonale juniorturneringer, blant annet Grand Slam-turneringene Roland Garros og Wimbledon. Fra 6. september deltar han i US Open.

– Jeg har et mål, ikke en forventning, om å komme til kvartfinale i turneringen. Jeg har en seeding som tilsier at jeg kommer til tredje runde. Jeg blir litt skuffet om jeg ikke når målet, men det er mitt første år som junior og jeg er ikke en favoritt eller noe, sa Ruud.

Samtidig har tennistalentet tatt sine første ATP-poeng for seniorer i år. I tillegg spilte han glimrende tennis da Norge rykket opp fra 3. divisjon i Davis Cup i juli. Neste år venter større utfordringer i nasjonsturneringen.

– Det var veldig gøy i San Marino og hele laget spilte veldig bra. Norsk tennis har vært nede en periode, men jeg tror og håper at Viktor og jeg drar nivået opp igjen. Det er en drøm for norsk tennis. Jeg har vært litt rundt og sett de som ligger rundt nummer 200-300 i verden, og det er ikke så sykt langt opp dit, sier Ruud.

Ydmyk

Etter prestasjonene fra i fjor høst, da han vant NM som tidenes yngste, og fram til nå har Ruud fått massevis av ros fra tenniseksperter i Norge. Man øyner et håp om en ener i en av verdens største individuelle idretter.

– Det er gøy ha den statusen, men man merker litt på presset noen ganger. Man kan tenke «shit, hva skjer hvis jeg taper nå», men det er ikke noe jeg har merket mye til Jeg prøver å være litt ydmyk på det og kjempe videre, sier Ruud. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.