RAFAEL NADAL - CASPER RUUD 6-3, 6-3, 6-0

Casper Ruud leverte mye fin tennis i søndagens finale i Roland-Garros, men ble etter hvert et nummer for lite i møte med den spanske legenden Rafael Nadal.

Det betyr at 36-åringen stakk av med sin 14. tittel i sin 14. finale i Paris. Nadal var favoritt i forkant av kampen og viste hvorfor han kalles «Kongen av grus».

- Først og mest viktig er å gratulere Rafa. Det er din 14. tittel her 22. totalt. Vi vet alle hvilken mester du er og i dag fikk jeg føle hvordan det er å spille mot deg i en finale. Det er ikke lett, jeg er ikke det første offeret , det har vært mange før meg, sa Ruud til arrangøren etter kampen, til øredøvende jubel fra de frammøtte.

Ruud hadde tatt seg til finalen på imponerende vis, emn søndagens finalemotstander var rett og slett bare på et høyere nivå enn de 23-åringen hadde møtt fram til da.

LES OGSÅ: TV-profilene helt satt ut av Ruuds oppførsel da han ble intervjuet på direkten: - Kan virke merkelig

- Det virker som vi ser en «Rafael Nadal-light» på andre siden der. Ruud kjemper så godt han kan, men møter en mann som er uslåelig i denne formen, på dette underlaget. Det er en trist måte å avslutte settet på for Ruud, som sitter i stolen sin med hode senket, skrev BBC-eksperten David Law etter andre sett.

23-åringen fra Snarøya har uansett levert en historisk prestasjon i årets utgave av Roland-Garros. Han har aldri tidligere spilt en Grand Slam-finale i løpet av karrieren og han ble også første norske mann som spilte en finale av denne typen.

- Herlig støtte

Etter reaksjonene fra tribunen å dømme, er det tydelig at Ruud har vunnet mange hjerter i løpet av denne turneringen. Selv om Nadal er en av tennisens største gjennom alle tider, og det var ventet at han ville få enorm støtte fra publikum, så var det også raus applaus til nordmannen og «Ruud» ble ofte ropt fra tribunene.

Det overrasket Discovery-kommentator Svein-Espen Olsen en smule underveis i matchen.

LES OGSÅ: Rister på hodet over beskyldningene mot Ruud: - Har ikke peiling

- Mange forventet en voldsom støtte til Rafa Nadal fra tribunene. Han får mye støtte her, men jeg synes det er mer balansert enn mange kanskje hadde trodd, sa han.

- Det er herlig støtte for vår mann. Det er altså ikke buing dere hører, men det er «RUUUUD» som ropes fra tribunen, påpekte kommentatoren videre.

Olsen tror det er flere grunner til at 23-åringen er et populært innslag i år.

- Det er mange grunner til det. Casper har nok spilt på seg mange fans her, han også, i tillegg til de norske tilskuerne som vi ser innimellom, både gjennom sin fantastiske tennis og gjennom sin personlighet, eksempelvis i møtet med Holger Rune.

LES OGSÅ: Dette er bildene du ikke fikk se på TV under Ruud-dramaet

Nervøs start for Ruud

Ute på banen fikk ikke nordmannen noen god start på kampen. Nadal brøt serven hans to ganger på rad i første sett og sikret seg raskt et initiativ i settet.

Ruud brøt tilbake én gang og viste mange fine detaljer, men virket også litt nervøs. Nordmannen holdt egen serve først i tredje forsøk. Han reduserte til både 2-4 og 3-5, men måtte gi tapt 3-6 for den spanske gruskongen.

LES OGSÅ: Gammelt Rune-klipp vekker oppsikt etter Ruud-kampen: - Han er hissig og barnslig

I andre sett maktet nordmannen å skape spenning. Han høstet som nevnt full jubel fra tribunen i Paris da han brøt Nadals serve til 3-1-ledelse.

I gamene som fulgte hevet Nadal nivået flere hakk og vendte settet til 4-3 takket være to strake servebrudd.

Sjanseløs til slutt

Nadal vant også det påfølgende gamet etter kampens første serveess og Ruuds håp var brått snudd til det som ser ut som en umulig vei tilbake for Snarøya-karen.

Han ble brutt igjen i neste game, slik at spanjolen sto med to strake 6-3-seirer.

I det tredje sette var det lite Ruud kunne gjøre med den spanske stjernen. Nadal vant seks strake game og avgjorde dermed kampen med stil.

Vi oppdaterte live fra finalen: