CASPER RUUD - JACK SOCK 6-4, 5-7, 10-7:

Casper Ruud ga europalaget en god start på Laver Cup da amerikanske Jack Sock ble slått i London fredag ettermiddag.

Da det stod likt etter to sett ble kampen avgjort i et avgjørende super tiebreak, der det er førstemann til ti poeng.

Der dro Ruud det lengste strået og vant 10-7 etter noen intense ballvekslinger, som fikk London-publikummet opp fra setene sine.

Ruud: - Nervepirrende

Det hele skjedde foran Novak Djokovic, Rafael Nadal og Roger Federer, som også er del av europalaget og fulgte kampen fra en sofa på sidelinjen i O2 Arena.

– Det er nervepirrende å starte foran dette publikummet og foran de gutta på benken. Jeg synes jeg gjorde det bra i starten, så kom Jack tilbake og kjempet bra i andre sett. I et tiebreak er det et par poeng som avgjør og i dag var marginene på min side, sa Ruud da han ble intervjuet etter kampen.

– Vi gjorde begge noen feil vi nok ikke burde gjort på slutten, men sånn er det når du er nervøs og spiller for noe ekstra spesielt. Jeg er veldig glad for å gi Team Europe en god start, sa Ruud videre.

Fikk Nadal-råd

Ruud tok initiativet fra start i fredagens kamp og brøt Sock allerede i amerikanerens første servegame. Sock slo imidlertid tilbake og brøt Ruuds serve til 5-4 da Snarøya-gutten skulle serve hjem første sett.

I Laver Cup ledes lagene av henholdsvis Bjørn Borg og John McEnroe og coaching underveis i kampen er tillat. Det er heller ikke uvanlig at spillerne gir hverandre råd underveis i kampen.

Rafael Nadal er spesielt kjent for sitt intense nærvær rundt lagkameratene i Laver Cup, noe også Casper Ruud fikk erfare.

– Morsomt å se Rafael Nadal på sidelinjen i Laver Cup. Han er den mest urolige og investerte lagkameraten noen kan ha. Tenk deg hvordan han vil være når barna hans skal spille hvilken som helst sport, skriver tennisjournalisten Simon Chambers på Twitter.

På stillingen 5-4 til Ruud reiste han seg opp fra sofaen og kom bort til nordmannen på sidelinjen.

Nadal kom tydelig med noen råd. Om det ble utslagsgivende vites ikke, men Ruud brøt i hvert fall Socks serve og avgjorde første sett med 6-4 noen minutter senere.

– Fantastisk, Casper, sa Nadal til Ruud da første sett var i boks, mens han applauderte.

I andre sett fulgte spillerne hverandre som skygger helt til Ruud sviktet i sitt siste servegame. Sock fikk dermed muligheten til å serve hjem 7-5, og det gjorde han.

Siste dans for Federer

Laver Cup 2022 er femte utgave av turneringen der tennislegendene Björn Borg og John McEnroe er kapteiner for henholdsvis Team Europe og Team World.

Europalaget har vunnet samtlige utgaver av turneringen, godt hjulpet av Roger Federer, som spiller sin siste tenniskamp fredag.

Sveitseren avslutter tenniskarrieren med en dobbelkamp sammen med Rafael Nadal mot Frances Tiafoe og Jack Sock fredag kveld.

Federer, som har vunnet 20 Grand Slam-titler i løpet av sin karriere, har slitt med kneskader de siste årene og kunngjorde nylig at Laver Cup blir hans siste turnering.

Laver Cup ser du på Discovery+ og Eurosports kanaler.