RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
ET STEG NÆRMERE: Casper Ruud er videre i kvalifiseringsspillet til Australian Open. Dette bildet er fra en tidligere anledning.
ET STEG NÆRMERE: Casper Ruud er videre i kvalifiseringsspillet til Australian Open. Dette bildet er fra en tidligere anledning. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)

Ruud vant i Grand Slam-debuten

Sist oppdatert:
Nedkjempet russer i tett kamp.

Casper Ruud vant den første kvalifiseringsrunden til Australian Open.

Onsdagens kamp endte med seier i to strake sett for nordmannen. Ruud slo russiske Teimuraz Gabasjvili med settsifrene 6-4, 6-4.

Ruud er rangert som nummer 227 i verden ved inngangen til 2017.

Den norske tenniskometen deltar i sin aller første Grand Slam-turnering. Med tirsdagens seier er han to kamper unna en plass i den gjeve hovedrunden i Melbourne.

- Alt i alt var det kjempesterkt, selv om Casper ikke spilte sin aller beste tennis, sa pappa Christian Ruud til NTB etter kampen.

- Det var viktig å få en god start, og i tillegg er det langt til Australia. Det hadde vært kjedelig å reise helt dit for å tape den første kampen, tilføyde han.

Russiske Gabasjvili er rangert som nummer 140 i verden, men 31-åringen var helt oppe på 43.-plass i februar i fjor. I 2015 spilte han seg i tillegg helt fram til 4. runde i French Open. Det var med andre ord ingen dårlig motstander 18-åringen slo tirsdag.

Tett

I et jevnt første sett på bane 22 i Melbourne måtte Ruud se at Gabasjvili tvang fram et servebrudd allerede i game nummer tre. Ruud slo imidlertid umiddelbart tilbake og brøt russerens serve til 2-2.

Deretter holdt spillerne egen serve inntil Ruud igjen brøt Gabasjvili i game nummer ti og vant settet 6-4.

I sett nummer to innledet Ruud igjen med å bli brutt i egen serve, men nok en gang slo den unge nordmannen knallhardt tilbake.

18-åringen brøt umiddelbart tilbake til 1-1 og la deretter ytterligere press på russeren. I game nummer seks brøt Ruud russerens serve til 4-2-ledelse og fulgte deretter opp med å holde egen serve til 5-2.

Reddet matchballer

Da så kampen på bane 22 avgjort ut, men Gabasjvili ga seg ikke uten sverdslag. 31-åringen tok de to neste gamene og reddet to matchballer på veien. På stillingen 5-4 kunne russeren servet settet i balanse, men godt spill av Ruud avgjorde kampen i norsk favør.

- Jeg ble litt skeptisk da russeren brøt tilbake, og på 5-4 begynte det å bli litt nervøst i sofaen. Heldigvis holdt Casper hodet kaldt og halte i land seieren. Det viser styrke, sier Christian Ruud, som fulgte kampen fra Norge.

Seieren betyr at Ruud skal bryne seg på enten Mathias Bourgue eller Jonathan Eysseric i neste kvalifiseringsrunde. De to franskmennene er rangert som henholdsvis nummer 177 og 250 i verden.

Med tirsdagens seier innkasserte Casper Ruud 72.000 kroner i premiepenger.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere