CASPER RUUD - DENIS SHAPOVALOV 7-6 (9-7), 7-5:

Casper Ruud er klar for semifinale i Masters 1000-turneringen i Italia etter at han beseiret kanadiske Denis Shapovalov fredag ettermiddag.

- Det var mye stang ut på breakballene, men heldigvis var det stang inn til slutt, og det var nok til å avgjøre den kampen her, sier Ruud til Eurosport.

Ruud, som er ranket som nummer ti i verden, vant det første settet etter et jevnt tiebreak.

Nordmannen var heldig og skaffet seg settball med en nettruller på stillingen 7-7 i tiebreaket, som gjorde at han kunne serve hjem settet til 9-7 like etterpå.

Etter at de to hadde fulgt hverandre som skygger også i andre sett, lyktes Ruud endelig med å bryte Shapovalovs serve på sin 15. breakball i kampen.

Ruud gikk dermed opp til 6-5 før han servet hjem kampen med 7-5 i andre sett.

Nå venter verdensener Novak Djokovic i semifinalen etter at serberen slo Felix Auger-Aliassime 7-5, 7-6 fredag kveld.

- Det blir veldig gøy uansett. Djokovic tapte jeg mot her for to år siden, så det hadde vært gøy å få revansje, men han er nummer én i verden, så det blir tøft, sier Ruud til Eurosport.

Djokovic er ranket som nummer én i verden og regnes som en av tidenes aller beste tennisspillere, med sine 20 Grand Slam-titler.

Bare Rafael Nadal har flere med 21 Grand Slam-titler, mens Roger Federer står med 20.

Ruud møtte serberen i semifinalen i Roma også i 2020. Det endte med 7-5, 6-3 i favør Djokovic. I ATP-sluttspillet i fjor høst ble det nytt tap mot Djokovic, som slo Ruud 7-6, 6-2 i Torino.

I den andre semifinalen i Roma møtes greske Stefanos Tsitsipas og Alexander Zverev fra Tyskland.