Ruud hadde få problemer med å slå ut Jenson Brooksby i tredje runde i Masters 1000-turneringen i Roma torsdag kveld. I fredagens kvartfinale møter han Denis Shapovalov, som sjokkerte med å slå ut gruskongen Rafael Nadal.

Shapovalov, som representerer Canada på tennisbanen, er en fargerik figur i tennissirkuset, og 23-åringen har ved en rekke anledninger skapt overskrifter, både for det sportslige og det usportslige.

I Italian Open har han gjort begge deler. I første runde slo han ut hjemmehåpet Lorenzo Sonego i en dramatisk kamp, men det var ikke den spennende tenniskampen som ble snakket om da kampen var ferdig.

Les også: Dortmund-tilhenger trekker paralleller til bitter overgangssaga: - Sentrum for støy

- Hold kjeft, for faen!

Underveis i kampen brukte Shapovalov lang tid på å klage på dommeren, noe som etter hvert gjorde at tilskuerne begynte å bue på ham. 23-åringen følte han ble angrepet ekstra av spesielt én tilskuer, noe som gjorde at Shapovalov mistet besinnelsen.

23-åringen snudde seg mot tilskueren og skrek av full hals:

- Hold kjeft, for faen!

På pressekonferansen etter kampen forklarte Shapovalov hva som skjedde.

- Han ba meg gå av banen, å komme meg bort derfra og vinket meg av banen. Han prøvde åpenbart å komme seg under huden min eller noe sånt, sa han om de oppsiktsvekkende scenene.

23-åringen mener det er på tide at det blir slått hardere ned på tilskuere som forstyrrer spillerne underveis i kampen. Han innrømmet imidlertid at han burde holdt seg for god til å skrike det han skrek til tilskueren.

- Det er noe som skjer i kampens hete. Jeg må bare bli bedre til å håndtere det, sa han.

Les også: Derfor var Iversen på spesielt besøk i Oslo: - Det var helt rått

- Noe man ikke burde gjøre

Tennisekspert Sverre Krogh Sundbø fikk også med seg den spesielle situasjonen. Han er klar på at 23-åringen er en person med mye lidenskap, men at han han gikk litt langt i denne situasjonen.

- Det er ikke noe man burde gjøre, men han klarte rett og slett ikke å holde seg helt, sier han til Nettavisen.

Shapovalov har også vakt oppsikt flere ganger tidligere. I Australian Open i januar raste han mot Nadal og kalte dommeren for «korrupt» i kvartfinalen mot spanjolen.

I 2017 ble han bøtelagt med 7000 dollar etter han med et uhell slo en tennisball i øyet på dommeren.

- Han har jo snublet seg inn i litt sånne dumme situasjoner, og han har en tendens til å gjøre det litt oftere enn andre, forteller Krogh Sundbø om 23-åringen.

Fredag ettermiddag er det som nevnt Ruud som skal prøve seg på canadieren. De møttes i finalen under Geneva Open i fjor, hvor nordmannen gikk seirende ut av kampen.

- Han er en litt alt-eller-ingenting-spiller. Når han har dagen så spiller han veldig bra tennis. Hvis han ikke får det til å stemme så er det mye som ikke stemmer, sier Krogh Sundbø om Shapovalov som tennis-spiller.

Han er nummer 16 på ATP-rankingen, mens Ruud nå er på 10. plass.

Les også: Full krig mellom fotballfruene: - En veldig spesiell sak

Mener Ruud er tilbake i form

Snarøya-gutten har slitt de siste ukene. Krogh Sundbø er imidlertid ikke noe bekymret over Ruud sine prestasjoner den siste tiden, og mener det er en helt naturlig formdupp. Eksperten mener 23-åringen har sett mye bedre ut under Italian Open.

- Han har sett ut som han spiller med mye mer selvtillit. Han tørr å dra til ordentlig i spillet sitt. Når han først får den selvtilliten til å spille på et høyere gir så er det fryktelig mye vanskeligere å hamle opp med han, for det blir så mye tyngde i spillet hele veien, sier han.

- Mye var bra, men det er også litt som kan forbedres til kvartfinalen. Det er en del feil jeg må kutte ned på, sa Ruud selv til NTB etter torsdagens kamp.

Fredagens kamp mellom Ruud og Shapovalov er den tredje på hovedbanen i Roma, og den starter tidligst 15.00. Vinneren av Ruud og Shapovalov møter trolig Novak Djokovic i semifinalen.