Gå til sidens hovedinnhold

Ruuds overmann vant i Hamburg

Andrej Rublev tok sin tredje turneringsseier i år da han vant ATP 500-turneringen i Hamburg med 6-4, 3-6, 7-5 over Stefanos Tsitsipas i finalen søndag.

Russeren slo Casper Ruud i lørdagens semifinale.

Tsitsipas ledet 5-3 i avgjørende sett og hadde også en matchball, men grekeren misbrukte den med en dobbeltfeil, hans sjette i kampen. Russeren brøt serven hans og avgjorde kampen mellom de to 22-åringene i sin favør ved å vinne fire game på rad.

Rublev var i Hamburg-finalen for annet år på rad. Også i fjor slo han Ruud på veien dit, men da tapte han for Nikoloz Basilashvili i finalen.

Tidligere i år har Rublev vunnet turneringer i Doha og Adelaide. Han er den andre spiller som vinner tre turneringer i den amputerte 2020-sesongen. Verdensener Novak Djokovic var den første.

Ruud har tatt seg videre til Paris etter semifinaletapet i Hamburg. Søndag ble det klart at nordmannen spiller sin 1.-rundekamp i Roland-Garros mandag ettermiddag.

Han er satt opp til å møte japanske Yuichi Sugita i den tredje kampen på bane 13, der spillet starter klokka 11. De to første kampene på banen er i kvinnesingle, altså best av tre sett.

(©NTB)

Reklame

Her kan du levere Vikinglotto