*Nettavisen* Sport.

Ryan Giggs forsvarer avgjørelsen om å la Daniel James spille etter hodeskade

 

SKUESPILL? Daniel James ble liggende etter en tøff duell med Domagoj Vida og Borna Barisic. Foto: James Wilson (Pa Photos)

Daniel James var tilsynelatende bevisstløs etter en tøff duell søndag kveld.

14.10.19 11:01

Wales sikret seg et viktig poeng i kampen om EM-plass med 1-1-resultatet mot Kroatia søndag kveld.

Det var dog noe annet enn resultattavla som ble den store «snakkisen» etter kampslutt.

- Tror han traff meg i hodet

Det var i kampens første omgang at United-stjernen ble liggende livløs på gressmatta etter en tøff duell i oppgjøret mellom Wales og Kroatia.

- Daniel James gikk i bakken, og ble liggende med litt skuespill. Den medisinske staben kom fort ut på banen, han var ved sine fulle fem - og han besto samtlige tester vi gjorde i pausen, forklarte Giggs om situasjonen.

Den tidligere United-spilleren antydet også at James bevisst valgte å bli liggende i livløs tilstand, men at det ikke handlet om å få motstanderen utvist.

Selv var James klar på at han ikke mistet bevisstheten i sammenstøtet med Domagoj Vida.

- Det var en del taklinger, men det forventer man alltid i disse kampene. Jeg har det fint. Jeg tror han traff meg i hodet, men jeg ble heldigvis ikke slått ut, sa spilleren.

Uansett så ble spilleren liggende lenge for å motta behandling - og reglene er klare på at hvis det er mistanke om hjernerystelse, så skal ikke spilleren fortsette oppgjøret.

Den tidligere Tottenham - og Hull-spilleren Ryan Mason måtte legge skoene på hylla etter et kraniebrudd, og på Twitter reagerte han knallhardt på at James fikk fortsette oppgjøret.

- Daniel James ble akkurat bevisstløs! Men tre minutter senere får han komme tilbake på banen..., skriver den tidligere Premier League-spilleren på Twitter.

Også BBCs anerkjente journalist Simon Stone stusser over situasjonen i etterkant.

- I dagens klima vil alle medisinske team - og managere, vite at deres rykte står på spill når det kommer til hodeskader. Det virker forbi all tro at en spiller kan bli slått bevisstløs og så bare fortsette å spille. Giggs sier at James drev med skuespill. Det er mer sannsynlig enn alternativet, skriver journalisten på Twitter.

Uheldig rykte

I sin relativt korte Premier League-karriere, har Daniel James allerede rukket å gjøre seg upopulær blant motstanderens supportere - da lynvingen har en tendens til å gå enkelt i bakken.

Waliseren har fått to gule kort for filming så langt denne sesongen.

Ole Gunnar Solskjær har selv adressert problematikken, men var da klar på at det er et ufortjent rykte James nå har fått - og at man må ta den enorme hurtigheten hans i betraktning når han går i bakken.

- Ja, det er sånn det blir. Derfor tar jeg det opp nå. I det tempoet er en liten berøring nok til at han faller. Hvis du ser på videoen så var det kontakt, og det var det også mot Wolverhampton. Ingen av de to gule kortene er riktige, mente Solskjær tidligere i sesongen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag