Gå til sidens hovedinnhold

Ryder Cup-kapteinene hyller Hovland før storturneringen: - Han er eksepsjonell

«Alle» vil ha en bit av Viktor Hovland før Ryder Cup-debuten denne helgen. Kapteinene på det europeiske laget har bare lovord om nordmannen.

- Det blir en stor ære å representere det europeiske laget, og å representere Norge i en så stor turnering. Det er noe jeg har gledet meg til lenge, sier Hovland til Nettavisen foran storturneringen Ryder Cup.

Turneringen mellom Europa og USA skal spilles på Whistling Straits-banen i Haven, Wisconsin fra 24. til 26. september, og det blir Hovlands Ryder Cup-debut. Europa skal forsøke å forsvare tittelen etter å ha slått USA 17,5-10,5 i 2018. Totalt har Europa vunnet ni av de siste tolv turneringene.

Hovland er med på Europa-kaptein Padraig Harringtons lag sammen med verdensener Jon Rahm (Spania), Paul Casey (England), Rory McIlroy (Nord-Irland), Lee Westwood (England), Matthew Fitzpatrick (England), Shane Lowry (Irland), Sergio Garcia (Spania), Ian Poulter (England), Bernd Wiesberger (Østerrike) og Tommy Fleetwood (England).

Det spilles om totalt 28 poeng i Ryder Cup, noe som betyr at det er førstemann til 14,5 poeng som vinner. Spillformatene som brukes i Ryder Cup er foursome, four-ball og singlematch.

Foursome er at den ene spilleren slår ut på utslag med oddetall (1,3,5), og den andre spilleren på utslag med partall (2,4,6). Etter at den ene har slått utslaget, slår de derfra annenhver gang på ballen, helt til den er i hullet. Fourball handler om at spillerne spiller med hver sin ball akkurat som vanlig, og man teller det laveste resultatet den ene av de har på hvert hull. I singlematch møtes alle spillerne mot hverandre - her møter Hovland en av de 12 amerikanerne, mens de andre europeerne gjør det samme.

Les også: Morten P: Viktor Hovland er klar for en Major-tittel

- Blir en viktig brikke

Og Hovland høster også lovord fra kaptein Padraig Harrington.

- Det er ingen tvil om at Viktor blir en veldig viktig brikke for dette laget. Han er en eksepsjonell spiller som bidrar med mye humør og glede. Det er viktig i en sånn turnering, sier Harrington til Nettavisen.

- Jeg hater å måtte si det, men jeg må nok si at vi må sette vår lit til Viktor i store deler av denne turneringen, sier han videre og ler.

Han mener det er viktig for laget å ha spillere som Hovland, som er førstereisende.

- Hadde jeg tatt med 12 veteraner hadde det vært et elendig lag. Vi trenger de unge gutta som ser ut til å storkose seg når de spiller. Jeg håper og tror at Viktor kan være den fyren. Golfen han spiller er brilliant.

- Har dere holdt noe kontakt den siste tiden?

- Vel, jeg sender melding til han hver søndag med «Well done» og skriver bra spilt. Det har blitt en vanesak, fordi han er så god nå, sier Harrington, som senere har uttalt at alle på det europeiske laget vil spille med Hovland.

Har høye forventninger

Han mener «hele» det europeiske laget er sjalu på entusiasmen til Hovland.

- Attituden og væremåten hans er perfekt. Smilet hans. Han er den perfekte type golfspiller. Jo lenger han kan holde på som det her, jo flere Ryder Cup-turneringer kommer han til å spille.

Det er visekaptein Martin Kaymer enig i.

- Vi har veldig høye forventninger til Viktor. Han er en nykommer, men spiller som en veteran. Han er veldig ekte, jeg liker å være rundt Viktor. Han er en person som ikke tar seg selv så høytidelig, sier Kaymer.

- Viktor kommer til å være en veldig viktig spiller for det europeiske laget i lang, lang tid fremover. hvis han vil ha en partner og få noe hjelp, hadde jeg bedt om å få hjelpe og guide ham rundt, har Rory McIlroy uttalt. Og det er ingen hvem-som-helst i golfsammenheng - nord-irske McIlrory har vært verdensener i 106 uker og vunnet 19 PGA-turneringer.