*Nettavisen* Sport.

Ryggsmertene kan velte Jansruds totaldrøm

Kjetil Jansrud ser frem til en ny sesong hvor han håper å utfordre Marcel Hirscher om sammenlagtseieren i verdenscupen. Foto: Simen Lønning (Nettavisen)

Kjetil Jansrud blir aldri kvitt smertene i ryggen, men lystrer den, håper han å snyte suverene Marcel Hirscher for den store glasskula.

Kun 160 poeng skilte Vinstra-mannen fra å vinne den totale verdenscupen i alpint sist sesong.

– Totalcupen forutsetter en god sesong i storslalåm. Samtidig er storslalåm den disiplinen som er tyngst for ryggen min. Om formen er like god i fartsdisiplinene håper jeg det blir spenning gjennom hele sesongen, slik det var sist. Om jeg klarer å ta et ekstra steg i storslalåm, vil det bli veldig spennende, sier Jansrud til NTB.

85 prosent

Gullvinneren fra Sotsji-OL i 2014 vant både utfor- og super G-cupen sammenlagt i fjor.

– Selv om det var en fantastisk sesong som vanskelig lar seg kopiere, er det fremdeles altfor defensivt om ikke målene skal ligge der. Jeg har alltid et ønske om å bli bedre for hver sesong som går, og da håper jeg selvfølgelig å stå igjen med to kuler og en del verdenscupseirer når vi skriver mars, sier Peer Gynt-alpinisten.

En lei følgesvenn i alpinbakken har vært ryggplagene. Sykdom har han derimot klart å styre unna i sommer.

– Inntil videre har jeg sluppet unna sykdommer, og har hatt en fin oppkjøring. Ryggen er et kapittel som aldri lar seg lukke, og den gir meg fremdeles smerter. Dette er noe jeg begynner å få erfaring med, og det kontrolleres ganske bra. Tipper jeg er på 85 prosent av nivået mitt akkurat nå, mener 30-åringen.

Bedre oppkjøring

Skiforbundet tok grep foran årets treningsopphold i Sør-Amerika. Denne gangen har alpinistene hatt bedre og større rom, fått bedre mat og kjørt på skikkelig vintersnø fram til de siste dagers uvær.

– Jeg føler jeg ligger godt an foran sesongen. Samtidig er det umulig å vite helt hvor man ligger sammenlignet med de andre nasjonene. Inntil videre har vi trent mye alene, sier Jansrud.

– Der vi hadde en elendig sesongoppkjøring sist, er det i år masse snø og en flott vinter. Har fått utnyttet dagene godt og håper å bruke de resterende to ukene like bra, sier den olympiske mesteren.

Har fungert

Håvard Tjørhom har overlatt ansvaret for herrealpinistene til Christian Mitter. Den tidligere teknikktreneren har ønsket å bedre guttas svinger.

– Vi har et opplegg som har vist seg å fungere godt de seneste årene. Samtidig kan man ikke tro at det man gjorde sist år er godt nok for det som kommer. Vi prøver alltid å utvikle oss, og har gjort endringer fra i fjor, men det går på detaljnivå, sier Jansrud.

Han føler seg allerede godt rustet, drøyt én måned før sesongåpningen i østerrikske Sölden.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.