Rykket ifra i siste sving

Foto: NTB scanpix/Terje Bendiksby

Henrik Ingebrigtsen tok gull på 800-meteren i NM.

25.08.13 14:19

Henrik Ingebrigtsen rykket 200 meter før mål og løp inn til et suverent NM-gull på 800 meter i Tønsberg søndag.

– Jeg håpet at førsterunden ikke skulle gå for sakte, og det ble grei fart. vi løp to jevne runder, og det passet meg veldig bra. Taktikken gikk ut på å løpe meg fram i teten på bortre langside, slik at jeg kom først inn i siste sving. Alt klaffet, fortalte Henrik Ingebrigtsen til NTB etter å ha vunnet sitt første NM-gull på distansen.

Han er 1500-meterspesialist, men kunne ikke stille på spesialdistansen i Tønsberg fordi han løp Diamond League i Stockholm torsdag. Dermed rakk han ikke tilbake til Tønsberg for å stille i kvalifiseringen på 1500 meter.

Det gjorde at åttendemannen på 1500-meteren fra VM i Moskva måtte konsentrere seg om 800 meter, og det ble stor suksess.

Thomas Roth, den store favoritten, klarte ikke å henge med på kjøret inn i siste sving. Han lå lenge an til sølv, men endte på bronseplass etter å ha blitt fraløpt av Roald Hagbart Frøskeland fra Steinkjer på de aller siste meterne.

Personlig rekord
Vinnertiden ble 1.48,25, og det er personlig rekord for Ingebrigtsen.

– Jeg brukte taktomslaget mitt, som er bra, 200 meter fra mål. Jeg visste jeg måtte ha et lite forsprang inn på oppløpssiden, for jeg har ikke det samme taktomslaget som de andre når det gjenstår 100 meter, sa Ingebrigtsen.

– Det ble pers, så jeg er selvsagt kjempefornøyd med tiden. Det er helt greit å perse i NM, sa Ingebrigtsen. Han var fornøyd med å se på storskjermen da han kom inn på oppløpssiden at ingen av de andre pustet ham i ryggen.

– Jeg følte meg ganske bra i dag. Beina var ikke de friskeste, men jeg følte jeg hadde mye kraft, fortalte han.

Fin utvikling
Han tok sitt første NM-gull på 800 meter etter å ha vunnet bronse i 2008 og sølv i fjor.

– På denne distansen har det vært en fin utvikling for meg, i alle fall i NM, slo han fast.

Det var ikke første gang han deltok i mesterskap i Tønsberg. Han stilte også i junior-NM i Greveskogen idrettspark i 2007, men den gangen vant han ikke.

– Jeg er blitt mye sterkere mentalt siden det forrige mesterskapet jeg løp her, sa han søndag.

Nå gjenstår det to løp i år. Det er Weltklasse, Diamond League-stevnet i Zürich, og et stevne i Rieti i Italia.

– Hva er målet i sesongavslutningen?

– Jeg kommer til å satse på å sette norsk rekord, eller pers, hvis jeg ser det på den måten, smilte Henrik Ingebrigtsen til NTB etter å ha avsluttet NM-innsatsen sin for denne gang. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.