*Nettavisen* Sport.

Rykteflom rundt Braaten

Foto: Stian Lysberg Solum, SCANPIX

Det hjelper ikke akkurat Daniel Braaten at britiske tabloider har blitt oppmerksomme på hans kontraktslengde i Rosenborg.

26.07.07 11:12

LERKENDAL (Nettavisen): Kantspilleren gikk allerede i vinter ut og sa at han ikke ønsket å forlenge sin avtale med trønderne. Avtalen han spiller på i dag, varer til og med 31. desember 2007.

At det er reell utenlandsk interesse for Daniel Braaten, synes klart. Men hvilke av ryktene det er noe hold i, er en helt annen sak.

- Ingen Lee-prat
Onsdag skrev totalt upålitelige Daily Mail at Bolton-manager Sammy Lee selv hadde snakket med Daniel Braaten, og fått avslag på en mulig overgang. Om en kan stole på norske fotballagenter er også et kapittel for seg selv – men slik omtaler i hvert fall Stig Lillejord disse ryktene:

- Verken Daniel eller meg har fått noen telefon fra verken Sammy Lee eller David Moyes, for den sakens skyld, men det kan jo hende at en av de har ringt til norske kilder og forhørt seg om Daniels situasjon, sier Lillejord til Nettavisen.

For det er klubbene Bolton, Everton, Fulham og Aston Villa som blir knyttet til Braatens navn fra Premier League. Agent Lillejord letter noe på sløret.

- Jeg har uttalt dette før: Det er konkret interesse for Daniel i utlandet, også fra Premier League. Blant de meste aktuelle klubbene, befinner én av dem seg i Premier League. Men vi har sagt at dersom de vil ha spilleren nå, må de ta kontakt med Rosenborg.

Het i Skottland
Og Rosenborg, personifisert via fungerende sportsdirektør Bjørn Rime, hevder at de ikke har fått noen henvendelser om Braaten.

Agent Lillejord vet imidlertid at så er tilfelle.

Samtidig dukker Braatens navn opp som en het potet i skotske medier. Det kan jo være at de leser Adresseavisen, som tidligere denne uka skrev om konkret interesse fra Hibernian og Hearts.

BBC melder i dag følgende – som de har sakset fra skotske Edinburgh Evening News:

- Jeg er veldig interessert i ham, men jeg er sikker på at noen veldig store klubber også følger ham. I tillegg forestiller jeg meg at han er utenfor vår radar, når det blir snakk om lønn, sier manager John Collins til avisa.

Fransk fokus
Men ifølge Lillejord blir det neppe haggis og sekkepipe med det første for oslogutten.

- Vi har fått telefoner fra Skottland, men jeg ser ikke at skotsk fotball trigger Daniel mest, kanskje bortsett fra de to store klubbene (Celtic og Rangers). Vi har fokus på andre ligaer, sier agenten og tenker først og fremst på England og Frankrike.

En ikke-navngitt fransk klubb skal ha sett Braaten i aksjon under forrige seriekamp mot Viking, skrev VG Nett mandag.

Forvirret?

Ja, da kan det passe og smelle til med Braatens standardsvar til Nettavisen og all øvrig media vedrørende hans fremtid.

- Jeg kommenterer ikke dette i media.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.