ZENIT ST. PETERSBURG - CHELSEA 3-3:

Chelsea måtte matche resultatet til Juventus for å ta seg videre som gruppevinnere. Gjestene startet godt da Timo Werner satte inn kveldens første like etter ett minutt.

Så snudde Zenit kampen like før pause. Først stanget Claudinho inn utligningen, før Serdar Azmoun sendte hjemmelaget i føringen.

I andre omgang slo Chelsea tilbake etter scoringer av Romelu Lukaku og Timo Werner. Da så det ut til å gå mot gruppeseier for Chelsea, men så vartet Magomed Ozdoev opp med en perlescoring fire minutter på overtid.

Dermed vant Juventus gruppen etter å ha slått Malmö hjemme.

LES OGSÅ: Neville reagerer på det som skjer i Arsenal: - Kleint

Rekordtidlig scoring

Allerede etter ett minutt og 22 sekunder tok Chelsea ledelsen borte mot den russiske serielederen. Andreas Christensen stusset et hjørnespark fra Ross Barkley videre til Timo Werner, som fikk en enkel oppgave i å sette inn et historisk mål for Chelsea.

Dette var nemlig det tidligste målet de blåkledde fra London har scoret i Champions League noen gang.

Dermed så det ut til at Chelsea skulle gå mot gruppeseier, men så våknet hjemmelaget på Krestovskij stadion, og det utspilte seg en forrykende fotballkamp etter det første målet.

LES OGSÅ: Ble angrepet og truet med kniv under et ran

Snudde kampen

Etter høyt press fra Zenit fikk aldri Chelsea klarert skikkelig. Ballen havnet hos Douglas Santos, som slo et presist innlegg inn mot landsmann Claudinho.

Den brasilianske venstrevingen stupheadet inn utlignet bak en passiv Kepa Arrizabalaga i Chelsea-buret.

Kort tid etterpå rotet Chelsea bort ballen på vei fremover. Etter et par kjappe kombinasjoner av Claudinho og Malcom var plutselig Sardar Azmoun alene med Kepa.

Spissen var iskald, og rundet Chelsea-målvakten før han satte ballen i mål. Dermed hadde Zenit snudd kampen på fire minutter.

- Det rakner fullstendig for Chelsea. Det så jo så lyst ut, sier TV 2-kommentator Endre Olav Osnes.

Vertene gikk rett i strupen på Chelsea på det påfølgende avsparket, men en strålende redning av Kepa hindret Zenit i å øke ledelsen.

Slo tilbake

Chelsea måtte slå tilbake i andre omgang om de skulle vinne gruppa, ettersom at Juventus ledet hjemme mot Malmö i det andre oppgjøret.

Etter en drøy time satte Chelsea på turboen, og til slutt fikk Romelu Lukaku æren av å sette inn utligningen etter flott forarbeid av Barkley og Werner.

Azmoun hadde muligheten til å sende Zenit tilbake i føringen, men hodestøtet ble stoppet av en strålende Kepa-redning.

- Det er en ellevill redning. Den så jeg inne, det er en usedvanlig kattemyk redning av Kepa, sier Osnes.

Fem minutter før slutt sendte Timo Werner gjestene i ledelsen, men fire minutter på overtid utlignet Zenit på nytt.

Dermed ble det andreplass for Chelsea.

LES OGSÅ: Hevder koronasituasjonen i Tottenham har forverret seg