RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rystet Federer

Foto: EPA/SCANPIX
Roger Federer levde ikke opp til forventningene i den første gruppespillkampen i Masters Cup.

Gilles Simon er riktignok ingen smågutt i tennissirkuset, men franskmannen - nummer ni på verdensrankingen - skal i utgangspunktet ikke kunne måle seg med sveitsiske Roger Federer.

Men det gjør han. Mandag tok den 23-årige franskmannen Federers skalp for andre gang. I første gruppekamp i Masters Cup i Shanghai sørget han nemlig for å gi Federer en real nesestyver.

- Unik spiller
Federer, som overtok toppseedingen i turneringen etter at verdensener Rafael Nadal trakk seg med skade, gjorde 50 feil i kampen og ble helt klart vippet av pinnen av Simon, som vant kampen 4-6, 6-4, 6-3.

- Jo bedre du selv spiller, jo bedre spiller han (Simon). Han er en unik spiller og han sørger for at du må jobbe knallhardt, skryter Federer etter tapet.

- I dag bommet jeg i situasjoner der jeg normalt ikke misser. Det er nok mangel på trening, forklarer Federer, som måtte trekke seg fra Paris Masters med en ryggskade for bare elleve dager siden.

- Fortsatt seiersmulighet
Sveitseren priser seg imidlertid lykkelig over at det var i Masters Cup han tabbet seg ut.

- Dette er den eneste turneringen der jeg fortsatt har en mulighet til å vinne, selv etter å ha tapt den første kampen. Derfor er jeg glad det skjedde her, sier Federer, som har en imponerende statistikk å vise til i Masters Cup-sammenheng. Han har vunnet fire av de fem siste årene.

I den andre kampen i Federers gruppe vant Andy Murray 6-4, 1-6, 6-1 over Andy Roddick. De to beste fra gruppen avanserer til semifinalene.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere