RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(AlkoKutts nettsider)

Rystet over øl-utspill

Sist oppdatert:
AlkoKutt reagerer sterkt på at det nå jobbes for å få øl inn i hopp- og langrennsarrangementer. – Dette bryter med idrettens prinsipper, sier daglig leder Trine Stensen Lunde.

Hopp- og kombinertsjef Jan Erik Aalbu ønsker det. Skiforeningen ønsker det. I Granåsen ønsker de det. Og Skiforbundet ønsker debatten velkommen.

I AlkoKutt er man rystet over at "alle" nå ønsker alkoholen velkommen i hopp og langrenn.

- Dette er vi sterkt kritiske til. At uttalelsene er så gjennomførte, må jo bety at de har jobbet en stund for å få dette på plass. Med uttalelsene legitimerer hoppsjefen kombinasjonen idrett og alkohol, sier daglig leder i AlkoKutt, Trine Stensen Lunde, til TV 2 Nettavisen.

- Lite reflektert
Hun mener uttalelsene er lite gjennomtenkte.

SI DIN MENING:
Bør det åpnes for alkohol-servering under idrettsarrangement?
Ja
Nei

Se resultat

- Jeg tviler ikke på at det er en interessant debatt, men dette bryter helt med idrettens prinsipper rundt alkohol. Jeg ser det som svært problematisk at alkohol blir brukt som en vidundermedisin for å få folk til bakken. Det virker ikke som de har reflektert over problemstillingene det medfører, sier hun.

Og forklarer:

- En side er et at alkohol skaper en del episoder man helst vil unngå. Vi vet jo fra land nedover i Europa at det er en del ulykker og tumulter i forbindelse med alkohol og store folkemengder på idrettsarrangement, sier hun.

- En annen ting er, hvis man ser på alkoholens effekt, at den reduserer kroppens evne til å justere kroppstemperatur. Nå er vel hopp mest kjent for nullgrader og tåke, men å servere alkohol i Holmenkollen, med mange minusgrader, innebærer en betydelig risiko. Folk vil ikke kjenne at de fryser. Er de klar over den risikoen de da tar, sier forklarer Stensen Lunde undrende.

- Og vil virkelig Skiforeningen lære de unge at idrett og alkohol hører sammen. For voksne må jo ha alkohol hvis de kan få det, legger hun til.

- Utydelige grenser
Får Skiforeningen gjennomslag får sitt ønske om alkoholservering, mener Stensen Lunde at grensene blir utydelige.

- Hvor skal grensene gå? Og hvis man får lov til å servere alkohol under nasjonale renn. Hva da med de lokale rennene? Da vil de lokale arrangørene hevde at de også må få lov, fordi det trekker mer mennesker. Alle vil da bruke de samme argumentene. Og Alkoholindustrien står klar for å spytte inn penger hvis de får lov, sier hun.

- Men dette fungerer da nedover i Europa?

- Gjør det det? Jeg har vært innom tumulter og ulykker i forbindelse med alkohol. I tillegg er det en helt annen drikkekultur her hjemme enn nedover i Europa. Den er ikke sammenliknbar. I mange land er det et mye større alkoholkonsum enn i Norge, og de har også mye flere skader som følge av alkoholbruk, sier hun.

- Alkohol vil sikkert skape mer trøkk i bakken, men vi må tenke lenger enn som så, legger hun til.

Er du enig i problemstillingene? Eller bør vi la alkoholen få inngang på arenaene? Si din mening i kommentarfeltet under.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere