Rytterne kritiske til blodpass-systemet

Foto: Tim De Waele (©TDWsport.com)

Først gikk Tadej Valjavec fri, deretter Franco Pellizotti.

22.10.10 10:05

Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) har lenge ment at det vil være et klokt trekk å overvåke rytternes blodverdier gjennom biologiske blodpass. Ideen er også meget god, men de siste ukene har vist at uregelmessigheter alene - ikke har vært nok å domfelle ryttere i det slovenske og italienske rettssystemet.

Tadej Valjavec (AG2R-La Mondiale) var først ut med sin frikjennelse. Deretter valgte også TNA (den italienske antidopingnemnda) å frifinne Franco Pellizotti. Reaksjonene lar ikke vente på seg:

- Jeg er glad for nyhetene om at Franco har blitt frikjent, men det er samtidig skuffende. Man kan ikke gjøre noe med det faktum at sesongen hans har blitt ødelagt, sier president Amedeo Colombo i ACCPI (italienske proffsyklisters forbund) ifølge italienske medier.

- Glad for å bli trodd
Pellizotti varslet kort tid etter frifinnelsen at hans advokater forbereder et søksmål mot UCI. Liquigas-rytteren ble fjernet fra startlistene i forkant av årets Giro d'Italia på grunn av uregelmessige blodverdier og har ikke kunnet konkurrere siden.

- Jeg er glad for å ha blitt trodd under høringen, men jeg vil selvsagt kreve erstatning etter at hele sesongen ble ødelagt, uttalte Pellizotti.

Les også: Pellizotti er frikjent

ACCPI-presidenten håper avgjørelsen får konsekvenser for blodpassordningen.

- Det er viktig at de forskjellige instansene innenfor sykkelsporten får klarere og mer gjennomsiktige regler som også vil beskytte rytterne og sykkelsportens image, mener Colombo.

Prestisje
For UCI har det gått prestisje i Pellizotti-saken. Det internasjonale sykkelforbundet vurderer fortsatt å anke avgjørelsen inn til idrettens voldgiftsdom.

- Vi mottok avgjørelsen i Pellizotti-saken i dag. Vi har bedt retten om å oversende alle saksdokumentene til oss, fordi vi trenger en detaljert gjennomgang av hvordan denne avgjørelsen ble truffet. De har 30 dager på å gi oss dokumentene. Når vi har dem, vil vi gå grundig igjennom dem. Deretter vil vi avgjøre om vi aksepterer den, eller appellerer til CAS (voldgiftsretten), sier UCIs pressesjef Enrico Carpani til cyclingnews.com.

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag