RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rytterprotest førte til avlysning

Tour of California 2011 Thor Hushovd rytterprotest snø avlyst
Tour of California 2011 Thor Hushovd rytterprotest snø avlyst Foto: Jose Sanchez Marcio (AP/SCANPIX)
Sist oppdatert:
De store lagene satt ned foten.

Den første etappen av Tour of California er avlyst grunnet snøvær og rytterprotest.

Det har i flere dager vært snakk om at den første etappen kunne bli avlyst grunnet meldinger om minusgrader og dårlig vær.

Snøstorm
På twitter har flere syklister delt bilder av de vinterlige forholdene rundt South Lake Tahoe, hvor rytterne i dag skulle kjøre.

Søndag har det vært tendenser til snøstorm, og bilder fra USA har vist at det har snødd vannrett. Allikevel så det lenge ut til at etappen skulle bli arrangert som planlagt. Arrangøren har flyttet starten flere timer bakover i håp om bedre vær. De hadde også planer om å korte ned etappen betraktelig.

Snakk om sikkerhet
Rytterne møtte til og med til start, men en rytterprotest, hvor de største lagene gikk i bresjen, førte til en avlysning.

- Jeg synes mest synd på tilskuerne, som har stilt opp for å heie på oss, skrev Taylor Phinney på sin twitterprofil rett etter at beskjeden om avlysningen ble offentliggjort.

George Hincapie, veteranen i BMC, mener at avgjørelsen var helt riktig.

- Det var helt klart bekymringer angående sikkerheten. Det er en veldig rask utforkjøring som kunne blitt veldig skummel. Når alt kommer til alt, var vi nødt til å sette sikkerheten høyest.

Rittet, som ironisk nok ble flyttet fra februar til mai før 2010-utgaven, for å unngå ustabile værforhold, vil etter planen fortsette som normalt fra mandag av.

Thor Hushovd og Kurt Asle Arvesen stiller til start i det amerikanske rittet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere