Gå til sidens hovedinnhold

Söta bror er fortsatt storebror

Norge ble et nummer for små mot Sverige.

SVERIGE – NORGE 5-1:

STOCKHOLM (Nettavisen): Med Ole Kristian Tollefsen og Marius Holtet tilbake i laget var det ny optimisme rundt norske laget før møtet med Sverige.

Foran et entusiastisk hjemmepublikum i Globen ble det imidlertid for tøft for de norske gutta, som til slutt måtte se seg slått med 5–1.

- Jeg syns gutta gjorde det bedre. Vi er et lag som må ha litt flyt. Det var 2-1, men så kommer det en billig scoring og dreper kampen. Det er litt synd, sier trener Roy Johansen til Max etter kampslutt.

Tøff start
Akkurat i det Norge hadde klart å ri av den svenske stormen i undertall, og Kristian Forsberg var tilbake på isen etter sin to minutters utvisning for en albue, satte Daniel Landeskog inn 1–0.

Norge framstod mer solid enn mot Canada, men svenskene virket likevel hakket sterkere i første periode. Loui Eriksson doblet ledelsen da han satte pucken mellom beina til Haugen fem minutter før slutten av første periode.

Dick Axelsson fikk muligheten til å øke ledelsen på straffeslag i andre periode, men Lars Haugen var med på notene og holdt Norge inne i kampen.

De norske iskrigerne ante muligheten til å spille seg inn i kampen igjen da svenskene pådro seg to kjappe utvisninger midtveis i den andre perioden. Det klarte imidlertid ikke Norge å utnytte.

Redusering til liten nytte
Reduseringen skulle likevel komme da Marius Holtet utnyttet en svensk feilpasning i midtsonen, fremprovosert av Patrick Thoresen. Holtet gikk rett på mål og satte inn 1–2.

Deilig for hamargutten, som noen minutter tidligere hadde blitt utvist for filming.

I den tredje perioden oppsto det kontroverser da Sverige tok ledelsen 3–1 ved Andreas Jamtin. HV71-spilleren scoret med skøyta, men dommerne mente det ikke var tilsiktet og godkjente målet.

Kort tid etter, økte Elias Fälth den svenske ledelsen til 4–1 og avgjorde med det kampen.

5-1 kom ved Andreas Landeskog da det norske målet sto tomt i sluttminuttene.

Kommentarer til denne saken